» » Осінь спортивна: корнхол, спартакіада та чемпіонат області з шахів і шашок

Осінь спортивна: корнхол, спартакіада та чемпіонат області з шахів і шашок


Насиченою видалась осінь для світловодських спортсменів з інвалідністю. День фізичної культури члени громадської організації "Добрада" відзначили презентацією нового виду рекреаційного спорту - корнхолу.

 Таку дивину світловодці вперше побачили в Одесі на всеукраїнських змаганнях, а далі вже талановитий майстер-ентузіаст Сергій Михайленко загорівся ідеєю виготовити з дерева пристосування для цієї гри, щоб команда мала змогу тренуватися вдома. Презентація відбулась успішно, тому за місяць нова гра увійшла до переліку дисциплін традиційної спартакіади, яка щороку проходить на спортивних майданчиках парку ім. Шевченка. 

Цього року в спартакіаді взяли участь близько 30 осіб, крім корнхолу, добрадівці ще змагались з городків, бомбаскету та настільного тенісу. З погодою пощастило, було тепло, а лагідне сонечко додавало хорошого настрою. Іншого не могло й бути, адже з умілим суддівством керівника клубу любителів бігу Олександра Форостяного, Тетяни Літвінової, Руслана Аввакумова ігри проходили весело та в чіткому темпі.

 Переможці визначились швидко і ними стали в городках Сергій Полоз та Антон Луговський, у бомбаскеті - Михайло Берчук, Дмитро Лимаренко,  які помінялись першим і другим місцем у корнхолі, перемогу в настільному тенісі здобув дебютант спартакіади, вимушено переміщена особа з Харкова Віктор Мамсич, друге місце посів Сергій Михайленко. Призери отримали грамоти та солодощі, а на завершення було частування гарячим чаєм і кавою з бутербродами та смачними булочками. 

Втім, позитивні враження на цьому не закінчились, справжній захват, особливо в дітлахів, викликала пропозиція директора парку Юрія Крамаренка випробувати новий атракціон “Веселі гірки”. Своїми емоціями від заходу поділився Станіслав Бондаренко: “22 жовтня у міському парку Шевченка я зі своїми дітьми випадково став учасником спортивних змагань. Мої діти отримали велике задоволення від участі у спартакіаді. Щиро дякуємо всім організаторам Центру "Добрада", тренеру Олександру Форостяному та керівництву міського парку за незабутні враженні і чудовий настрій”.

Ми теж хочемо сердечно подякувати їм, а також нашим постійним спонсорам і друзям Михайлу Бур’янському, директору Головного заводу ТДВ "Об'єднання "Дніпроенергобудпром", та ФОП Коханюку Олександру Корнійовичу за підтримку заходів!

Увінчав осінній сезон особисто-командний чемпіонат області з шахів та шашок серед спортсменів з УОРА в місті Олександрія, організований РЦ “Інваспорт”. Наші учасники, Сергій Михайленко та Антон Луговський повернулись не з порожніми руками, Світловодськ виборов друге командне місце в шашках та третє в шахах, в особистому заліку з шашок Антон посів третє місце. Дякуємо всім учасникам змагань і бажаємо нових перемог!

Олена Шаньгіна, голова Центру “Добрада”.
Фото надані автором. 
[img]



























[/img]
Додати коментар
Або увійдіть через соціальні мережі
Популярне
“Добрадівці” побували на відкритому турнірі козацького багатоборства
Золоті призери чемпіонату міста Світловодська з футболу присвятили свою перемогу полеглому воїну Олександру Іванушку
Світловодські «Комети» будуть грати у фіналі чемпіонату України!
Дмитро Гонтар біг світловодською набережною, уявляючи, що біжить під київськими каштанами
У футбольному турнірі пам'яті Олександра Іванушка перемогла команда Світловодська
Мультiмедиа
У футбольному турнірі пам'яті Олександра Іванушка перемогла команда Світловодська
Світловодська громада попрощалася з Олександром Іванушком
Двісті дев'яту річницю від дня народження Тараса Шевченка відзначили у Світловодську (Доповнено)
Світловодськ попрощався з захисником України Сергієм Батяшовим
Щиро вітаємо всіх вчителів України з професійним святом!