» » До уваги страхувальників!

До уваги страхувальників!


Чому важливо вчасно інформувати органи Пенсійного фонду України про відкриття “лікарняного” або настання нещасного випадку? Які шляхи інформування та строки подання повідомлення до пенсійної служби? На ці питання відповідає   Світлана Кривенко, начальниця  управління контрольно-перевірочної роботи головного управлінняПенсійного фонду України  в Кіровоградській області.

Нагадуємо, з 1 січня 2023 року відповідне Повідомлення необхідно подавати до Пенсійного фонду України (відповідно до постанови правління Пенсійного фонду України від 21.12.2022 №28-3, яка передбачає продовження дії Порядку фінансування страхувальників для надання матеріального забезпечення застрахованим особам у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та окремих виплат потерпілим на виробництві, затвердженого постановою правління Фонду соціального страхування України від 19.07.2018№12).

Варто зазначитищо Порядок №12 діятиме до моменту прийняття нового механізму фінансування страхувальників для надання страхових виплат. Після проведення виплат за рахунок коштів Фонду страхувальник заповнює Повідомлення за встановленою формою додатку 2 Порядку №12 та протягом місяця подає його до пенсійної служби. 

Чому важливо вчасно інформувати органи Пенсійного фонду України про відкриття “лікарняного” або настання нещасного випадку?

Роботодавцю, який не повідомив про здійснені виплати протягом трьох місяців з дня здійснення фінансування, загрожує перевірка щодо використання страхових коштів. Форма повідомлення не змінилася (відео інструкція – як подати заяву-розрахунок через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України: https://www.youtube.com/watch?v=ufrnr-fUkdw)

Згідно з абзацом 4 пункту 1 Постанови №28-3 повідомлення про виплату коштів, як і заяви-розрахунки подаються страхувальниками через Єдиний державний вебпортал електронних послуг або вебпортал ПФУ. 

Документи можна подати у паперовій формі разом із електронною формою на електронному носії інформації до головного управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області за адресою: м. Кропивницький, вул. Соборна, 7А, каб. 307 (за основним місцем обліку страхувальника). 

Додатково повідомляємо! Наразі розробляється програмне забезпечення для реалізації можливості подання в електронному вигляді повідомлення про проведення виплат через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України.
Додати коментар
Або увійдіть через соціальні мережі
Популярне
“Добрадівці” побували на відкритому турнірі козацького багатоборства
Золоті призери чемпіонату міста Світловодська з футболу присвятили свою перемогу полеглому воїну Олександру Іванушку
Світловодські «Комети» будуть грати у фіналі чемпіонату України!
Дмитро Гонтар біг світловодською набережною, уявляючи, що біжить під київськими каштанами
У футбольному турнірі пам'яті Олександра Іванушка перемогла команда Світловодська
Мультiмедиа
У футбольному турнірі пам'яті Олександра Іванушка перемогла команда Світловодська
Світловодська громада попрощалася з Олександром Іванушком
Двісті дев'яту річницю від дня народження Тараса Шевченка відзначили у Світловодську (Доповнено)
Світловодськ попрощався з захисником України Сергієм Батяшовим
Щиро вітаємо всіх вчителів України з професійним святом!