» » Марина Дуженкова – «Міс чарівна україночка 2019»

Марина Дуженкова – «Міс чарівна україночка 2019»


Завершальний тиждень жовтня тішить нас не лише приємною сонячною погодою, але й яскравими подіями, які змогли компенсувати дефіцит радості від нещодавньої мряки та осінньої депресії. До речі, на депресію у деяких світловодських жінок просто не вистачало часу, бо ж їм довелося ретельно готуватися до участі у конкурсі «Чарівна україночка». Це свято краси та таланту відбулося останньої суботи жовтня у міському Палаці культури.

Як виявилося, ідея провести конкурс краси серед жінок виношувалася майже пів року, з часу, коли тривала підготовка до дитячого конкурсу «України квіточка», який вже традиційно, проводиться навесні. Про це нашому виданню розповіла одна з організаторів та режисер свята Марина Салабутіна. Робота з дівчатами, вирішення організаційних питань, пошук спонсорів – і це далеко не весь перелік завдань, які стояли перед режисеркою, аби конкурс «Чарівна україночка» відбувся на належному рівні і надовго запам’ятався світловодцям. А про хвилю вражень та переживань самих учасниць від заходу, навіть говорити годі. Ідею проведення свята відразу підтримала адміністрація Палацу культури, а згодом і знайшовся головний спонсор – туристична агенція «Coral Travel Світловодськ» на чолі з її директоркою Оленою Жмуріною. До речі, на моїй пам’яті чимало заходів, які проводились у нашому регіоні, але такого вражаючого призового фонду точно не згадаю.

Вісім світловодських красунь різного віку на сцені Палацу культури змагалися за титул «Чарівної україночки», демонструючи журі та глядачам своє уміння колоритно та оригінально представити себе як особистість та творчу натуру. Головними героїнями вечора стали конкурсантки: Алла Криницька, Тетяна Клічук, Анна Хлівна, Марина Летюка, Тамара Зозуля, Юлія Солодовнік, Марина Дуженкова та Ксенія Бондаренко.

Претендентки на головну корону мали три конкурси, аби зацікавити аудиторію та привернути увагу до себе. Під час першого випробування красуні мали вийти в українському вбранні та розповісти про себе, у наступному – презентувати творчий виступ, де можна було заручитися підтримкою і вийти на сцену, наприклад, у складі колективу. Утім тут головне – виділятися з-поміж інших і не «загубитися» з поля зору глядачів та журі. Під час завершального конкурсу, жінки мали продефілювати в осінніх образах. Якщо говорити правду, то це дійсно було цікаво та видовищно. Особливу насолоду конкурсантки подарували присутнім під час творчої презентації. 

Алла Криницька читала власні вірші про Батьківщину, про осінь, про жінок, а згодом до виступу долучилася і онука конкурсантки, яка зачитала бабусиного вірша. 

Тетяна Клічук підняла надзвичайно зворушливу та актуальну тему про дітей, які з різних причин не отримали батьківської любові. Учасниця підготувала цікавий відеоряд, де героїні розповідали про те, чому зважилися прийняти у свою родину малечу, від якої відвернулися біологічні батьки. До речі, Тетяна та її сім’я є патронатною родиною, тому ця тема жінці надзвичайно близька. Її виступ був пронизаний гаслом, що чужих дітей не буває. 

Юлія Солодовнік разом зі своїми помічницями – дівчатами школи моделей «U'model» (м.Світловодськ) у прямому сенсі підірвали сцену запальними танцями. 

«Ми продемонструємо як можна запалювати під музичні хіти», – резюмувала Юлія і … дотрималася слова.
 

У виконанні дівчат глядачі побачили танці під більш як десяток відомих композицій різних років.

Марина Летюка – професійна ведуча, тому вона поставила сценку про роботу з творчими особистостями, а ще пригостила членів журі домашніми варениками, зазначаючи, що справжня українка – не лише різностороння особистість, а ще й гарна господиня.

Тамара Зозуля – учасниця конкурсу, яка теж має творчі здібності та неабиякий запал енергії. Вона – учасниця хореографічного ансамблю «Вогник», яка запевняє, що у 50 років життя набуває нових яскравих фарб та емоцій, а тому відчуття молодості та енергії нікуди не зникає. Конкурсантка за підтримки інших учасниць ансамблю виконала запальну постановку «Фламенко». І тут усі присутні змогли пересвідчитись, що 50 років – це лише вік у паспорті,  а по факту – друга молодість.

Ксенія Бондаренко знана у нашому місті як куратор арт Галереї «Наше місто» ‒ натура творча і тендітна. Захоплюючись написанням картин, Ксенія продемонструвала кілька готових робіт, а згодом просто на сцені з-під пензля художниці вийшли Ейфелева вежа та граційна балерина. А поки Ксенія на мольберті творила етюди, поруч з нею начебто відтворювався настрій того, що вона зображувала – романтичний настрій Франції та танець балерини.

Марина Дуженкова – учасниця вокального колективу та яскрава учасниця світловодського колективу східного танцю «Сальсабіль». А тому за підтримки своїх подруг по сцені, Марина продемонструвала без перебільшення яскравий танець, сповнений грації та східного сяйва.

Анна Хлівна – чарівна конкурсантка, яка справила неабияке враження на присутніх у залі,  завдяки виконанню грайливої відомої пісні «Ах разве виновата я». Доречно підібраний образ, гарне виконання у поєднанні з танцем не залишилися без гучних оплесків залу.

Ознайомившись з усіма конкурсантками, перед журі постав зовсім непростий вибір – обрати кращих та найчарівніших. До речі, суддівська команда складалася з 14 членів. Подібного масштабу колегії важко й згадати… Тож до складу журі увійшли: директор турагенції «Coral Travel Світловодськ» Олена Жмуріна, директор художньої школи Андрій Биков, ветеран АТО, голова ГО «Світло майбутнього» Євген Гончар, кореспондент редакції газети «Вісник Кіровоградщини» Альона Зозуля, начальник управління культури і туризму виконкому Світловодської міської ради Надія Клокар, директор КДЮСШ № 1 Василь Мороз, керівник танцювальної студії «aDvANCE» Максим Підгорний, засновник федерації «Легіон» Євген Рахімбердієв, помічник-консультант народного депутата України Олеся Довгого Марина Саакян, начальник юридичного відділу виконкому міськради Богдан Санжара, директор ЦВПВ та художник Анатолій Сіромаха, професійний фотограф, член спілки фотохудожників України В’ячеслав Стригун, директор салону краси «Sun City» Інга Царькова та державний інспектор Управління Держпраці Анатолій Шумейко.

Кожного члена журі було запрошено до слова. Усі, без винятку, дякували учасницям за їхню сміливість показати себе, свої вміння та таланти, захоплювалися творчістю конкурсанток. Безсумнівно, кожен вболівав за свою фаворитку та після підрахунку голосів переможниці у номінаціях були визначені. За рішенням журі, титул «Міс Талановитість» отримала Алла Криницька, «Міс Елегантність» ‒ Юлія Солодовнік, «Міс Щирість» ‒ Марина Летюка, «Міс Ніжність» ‒ Тетяна Клічук, «Міс Фантазія» ‒ Тамара Зозуля, «Міс Грація» ‒ Анна Хлівна. Усі володарки цих титулів отримали гарні подарунки, зокрема квитки на дитячу виставу від управління культури та туризму, подарунки від народного депутата Олеся Довгого, сертифікати лояльності від турагенції «Coral Travel», абонементи на 3 місяці до спортклубу «Легіон», ляльки-мотанки та подушки від майстринь міського Палацу культури, квіти від магазинів квітів та подарунків «Ніка», подарункові сертифікати від кав’ярень «Тясицу», «Ласкава» та «Coffee Time».

Звання віце-міс конкурсу «Чарівна україночка» виборола Ксенія Бондаренко. Крім згаданих вище подарунків, від турагенції «Coral Travel» вона отримала сертифікат на вікенд для двох по Україні. І ось, коли названа віце-міс, стало зрозуміло, хто ж отримає головну корону конкурсу та звання «Міс чарівна україночка – Світловодськ – 2019», це Марина Дуженкова. Їй дістався головний подарунок від турагенції – вікенд на двох до Європи. 

Утім подарунки на цьому не завершилися. За підсумками глядацького голосування, «Приз глядацьких симпатій» отримала Юлія Солодовнік. Її зачіску, зачіску віце-міс та міс «Чарівна україночка» прикрасили сяючі та розкішні корони переможниць, які для такої події презентував салон краси «Sun City». 

Приз від управління культури – подарунковий абонемент на 2 особи на усі концерти та вистави до міського Палацу культури на 6 місяців отримала Анна Хлівна. Інша конкурсантка, а відтепер «Міс Ніжність» Тетяна Клічук отримала особистий подарунок від родини Олександра та Інни Агапових – сертифікат до салону краси «Я».

Під час проведення конкурсу, музичні паузи глядачам дарували солісти та колективи міського Палацу культури, зокрема Павло Аболмасов, клуб танцю «Денс Ф’южн», вокальні ансамблі «Явір», «Голубка» та інші. А вихованки школи моделей та естетичного розвитку «U'model» влаштовували справжні дефіле, які є невід’ємною родзинкою у конкурсах краси.

По завершенню конкурсу можна було з упевненістю констатувати, що учасниці окрім титулів, подарунків отримали неймовірну порцію вражень та досвіду. Цього жовтневого вечора сцена Палацу культури стала справжнім епіцентром вибухових емоцій та сліз радості. Приємно, що такий захід підтримали ділові люди міста! Тож, якщо і наступного року «Чарівну україночку»  будуть так спонсорувати, то конкурс краси має всі шанси стати традиційним, - вважає Марина Салабутіна.

Яна Боровська
[img]




















































































































































































[/img]

Фото: Ігор Котляров

Додати коментар
Або увійдіть через соціальні мережі
Популярне
“Добрадівці” побували на відкритому турнірі козацького багатоборства
Золоті призери чемпіонату міста Світловодська з футболу присвятили свою перемогу полеглому воїну Олександру Іванушку
Світловодські «Комети» будуть грати у фіналі чемпіонату України!
Дмитро Гонтар біг світловодською набережною, уявляючи, що біжить під київськими каштанами
У футбольному турнірі пам'яті Олександра Іванушка перемогла команда Світловодська
Мультiмедиа
У футбольному турнірі пам'яті Олександра Іванушка перемогла команда Світловодська
Світловодська громада попрощалася з Олександром Іванушком
Двісті дев'яту річницю від дня народження Тараса Шевченка відзначили у Світловодську (Доповнено)
Світловодськ попрощався з захисником України Сергієм Батяшовим
Щиро вітаємо всіх вчителів України з професійним святом!