» » Суд визнав інформацію Сікорського щодо Френкеля недостовірною. Сікорський теж

Суд визнав інформацію Сікорського щодо Френкеля недостовірною. Сікорський теж


Цивільну справу № 401/ 363/21 за моїм позовом до Сікорського Євгенія Івановича про захист честі, гідності та ділової репутації, відшкодування моральної шкоди Світловодський міськрайонний суд під головуванням  судді Волошиної Наталії Леонідівни розглянув ще 29 червня 2021 року на користь позивача. Але виконання рішення суду дещо затягнулося… 

Кілька слів про суть справи. 08 лютого 2021 року на каналі You Tube UA Sikorskiy Time за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=qqqt_DogX18 відповідач Сікорський Є.І. провів пряму трансляцію тривалістю 38 хв. 09 сек. через мережу Інтернет програми під назвою «Френкель. 30 лет у кормушки. «Жизнь моя – РУЛЕТКА». У межах даної трансляції Сікорський Є.І., звертаючись до невизначеного кола осіб, зокрема до працівників освітніх установ міста та району, від власного імені зробив повідомлення про те, що в цьому році на фонд заробітної плати працівників управління освіти виділено субвенцію у розмірі 95 462 000 грн, а також кошти з бюджету Світловодської територіальної громади у розмірі 101 376 000 грн, які знаходяться на рахунках Державного казначейства для Управління освіти. У подальшому, в контексті вказаного повідомлення відповідач висловив твердження наступного змісту (мовою оригіналу):

 «…Ваша заработная плата не выдается по вине Френкеля...» ( 6 хв. 30 сек.), «…Он эти деньги берет и ложит на депозит, пока вы по два месяца зарплату не видите…» ( 9 хв. 10 сек.), «…Вашей зарплаты нету по вине только Френкеля…» ( 22 хв. 54 сек.). 

Що ж визнав суд? Цитую Постанову:

«Вказана інформація на переконання суду носить характер твердження, при цьому є недостовірною та такою, що ганьбить честь, гідність і ділову репутацію позивача».


Яке рішення ухвалив суд?

Позовні вимоги Френкеля Геннадія Юрійовича до Сікорського Євгенія Івановича про захист честі, гідності та ділової репутації, відшкодування моральної шкоди задовольнити частково (мою вимогу щодо моральної шкоди суд відхилив). 

Зобов’язати Сікорського Євгенія Івановича спростувати шляхом оголошення на каналі You Tube UA «Світловодськ Інформ» інформацію щодо невиплати з вини Френкеля Геннадія Юрійовича заробітної плати працівникам освітніх установ, використання Френкелем Геннадієм Юрійовичем бюджетних коштів, які знаходяться на рахунках Державної казначейської служби шляхом їх розміщення на депозитах банківських установ, як недостовірну.  Стягнути з Сікорського Євгенія Івановича на користь держави судовий збір у сумі 908 грн. 00 коп. 

Рішення суду у 2021 році набрало законної сили, аж ось 23 жовтня 2023 року на ютуб-каналі «Світловодськ Інформ» з’явилося оголошення такого змісту (дивіться скріншот): 

«Я, Сікорський Євгеній Іванович, на виконання рішення Світловодського міськрайонного суду Кіровоградської області по справі № 401/363/2021року повідомляю, що інформація щодо невиплати з вини Френкеля Геннадія Юрійовича заробітної плати працівникам освітніх установ, використання Френкелем Геннадієм Юрійовичем бюджетних коштів, які знаходяться на рахунках Державної казначейської служби шляхом їх розміщення на депозитах банківських установ, є недостовірною». 


Тільки я хотів подякувати пану Сікорському за виконання рішення суду, як помітив, що це оголошення з каналу зникло. Як зникло і вікопомне відео із звинуваченнями. Припускаю, що це був показовий виступ мого відповідача перед виконавчою службою… Тож, мушу довести цю інформацію до широкого кола користувачів інтернет, щоб розумні люди не потрапляли під вплив недостовірної інформації - такої, що свідчить про відверте невігластво її авторів, безграмотність, незнання елементарних правил роботи державних установ.

Геннадій Френкель
Додати коментар
Або увійдіть через соціальні мережі
1 коментар
  1. Ватокат
    А куди сам Сікорбєрдєєв зник, разом зі своїми шарійовськими ждунами руськага міра?
Популярне
“Добрадівці” побували на відкритому турнірі козацького багатоборства
Золоті призери чемпіонату міста Світловодська з футболу присвятили свою перемогу полеглому воїну Олександру Іванушку
Світловодські «Комети» будуть грати у фіналі чемпіонату України!
Дмитро Гонтар біг світловодською набережною, уявляючи, що біжить під київськими каштанами
У футбольному турнірі пам'яті Олександра Іванушка перемогла команда Світловодська
Мультiмедиа
У футбольному турнірі пам'яті Олександра Іванушка перемогла команда Світловодська
Світловодська громада попрощалася з Олександром Іванушком
Двісті дев'яту річницю від дня народження Тараса Шевченка відзначили у Світловодську (Доповнено)
Світловодськ попрощався з захисником України Сергієм Батяшовим
Щиро вітаємо всіх вчителів України з професійним святом!