» » Державні нагороди посмертно вручені рідним захисників України у Світловодську

Державні нагороди посмертно вручені рідним захисників України у Світловодську


За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, за вірність військовій присязі трьох загиблих захисників України зі Світловодської громади нагородили посмертно. Церемонія вручення нагород рідним героїв відбулася 9 серпня у міськраді. 


Орденом "За мужність" III ступеня нагороджено Ільченка Дениса Михайловича. Народився він 18 серпня 1988 року у м. Кременчуці, де закінчив місцеву школу та професійно-технічне училище. У 2017 році закінчив Світловодський політехнічний фаховий коледж. 14 квітня 2022 року у складі 46-ї окремої аеромобільної бригади ДШВ ЗСУ став на захист України. Загинув 1 січня 2024 року на Донецькому напрямку, поблизу с. Антонівки Покровського району.

Орденом Богдана Хмельницького III ступеня нагороджено Кудрявцева Владислава Володимировича. Народився він 8 липня 1995 року в селищі Власівці. Закінчив загальноосвітню школу № 4, навчався у ВСП "Фаховий коледж КрНУ імені Михайла Остроградського", згодом закінчив університет імені Михайла Остроградського. Після навчання працював на ПП «Віктор і К». Боронив Україну з 15 грудня 2022 року у складі аеромобільної  бригади, виконуючи обов’язки командира. Загинув 1 січня 2024 року під час виконання бойового завдання в районі с. Вербове, Запорізької області молодший лейтенант загинув. 
Ще за життя нагрудним знаком "За зразкову службу" було нагороджено Коптяєва Станіслава Юрійовича, але він не зміг його вчасно отримати.  Народився Станіслав 20 жовтня 1993 року в селищі Власівкці. Навчався у школі № 8, закінчив ВПУ № 7 у м. Кременчуці, згодом навчався в Кременчуцькому національному університеті ім. М. Остроградського. З 2020 року працював на підприємстві «Віктор і К» слюсарем. 10 жовтня 2022 року був призваний на до лав ЗСУ, служив механіком-радіотелефоністом 1 відділення зв’язку. Загинув внаслідок поранень, отриманих у результаті артилерійського обстрілу позицій ЗСУ.

Слава полеглим захисникам України!

«СВ»
Додати коментар
Або увійдіть через соціальні мережі
Популярне
“Добрадівці” побували на відкритому турнірі козацького багатоборства
Золоті призери чемпіонату міста Світловодська з футболу присвятили свою перемогу полеглому воїну Олександру Іванушку
Світловодські «Комети» будуть грати у фіналі чемпіонату України!
Дмитро Гонтар біг світловодською набережною, уявляючи, що біжить під київськими каштанами
У футбольному турнірі пам'яті Олександра Іванушка перемогла команда Світловодська
Мультiмедиа
У футбольному турнірі пам'яті Олександра Іванушка перемогла команда Світловодська
Світловодська громада попрощалася з Олександром Іванушком
Двісті дев'яту річницю від дня народження Тараса Шевченка відзначили у Світловодську (Доповнено)
Світловодськ попрощався з захисником України Сергієм Батяшовим
Щиро вітаємо всіх вчителів України з професійним святом!