» » Опалювальний сезон у районі розпочався 1 жовтня

Опалювальний сезон у районі розпочався 1 жовтня


У п’ятницю, 11 жовтня перший заступник голови Світловодської райдержадміністрації Наталія Гаврилюк провела прес-конференцію з приводу початку опалювального сезону 2019-2020 років.  

Наталія Гаврилюк насамперед  проінформувала журналістів про те, що 23 вересня т.в.о. голови Кіровоградської ОДА видала розпорядження про початок опалювального сезону з 1 жовтня. На підставі цього документу Світловодська РДА видала аналогічне розпорядження. 
 
«За умови погіршення погодних умов, коли протягом трьох діб температура повітря була нижчою за +8 градусів, ми дозволили розпочати опалювальний сезон у наших комунальних закладах. Оскільки наші котельні у Світловодському районі працюють на твердому паливі, ми не бачимо ніяких проблем з організацією цього процесу. Частина наших закладів розташована у місті Світловодську, то тут є проблема з початком опалювального сезону у зв’язку з відсутністю у теплопостачального підприємства номінації на газ», - констатувала  перший заступник голови РДА. 

Щодо заяви генерального директора СП ТОВ «Світловодськпобут» Сергія Московського про перерваний кабель електропостачання котельні №2 під час будівництва пам’ятника «Борцям за волю та незалежність України» на набережній, Наталія Гаврилюк висловила неабияке здивування. Показавши журналістам проектну документацію, яка узгоджувалася з усіма зацікавленими установами протягом двох років, вона підкреслила, що кабель знаходиться на відстані близько 20 метрів від споруди, ніяким чином з нею не перетинається, відремонтувати його – справа кількох годин. Яким чином цей факт може впливати на отримання номінації на газ – не зрозуміло. 

На наше запитання щодо можливого зриву початку опалювального сезону у місті, наша співрозмовниця відповіла: 

«Не хочу навіть думати про це. Якщо температура повітря у приміщеннях закладів опуститься до +10 градусів і нижче, буде дуже важко організувати робочий процес… Електричні обігрівачі не врятують ситуацію, адже треба зважати на технічну можливість їхнього використання. Але статтю 30 Закону про місцеве самоврядування ніхто не відміняв. Управління об’єктами житлово-комунального господарства перебуває у віданні міської влади, тож і за початок опалювального сезону у місті несе відповідальність не тільки підприємство, яке постачає тепло. Треба шукати шляхи для вирішення цього питання. Вони є!»
[img]





[/img]

Автор: Тетяна Дроздова

Фото: Ігор Котляров

Додати коментар
Або увійдіть через соціальні мережі
Популярне
“Добрадівці” побували на відкритому турнірі козацького багатоборства
Золоті призери чемпіонату міста Світловодська з футболу присвятили свою перемогу полеглому воїну Олександру Іванушку
Світловодські «Комети» будуть грати у фіналі чемпіонату України!
Дмитро Гонтар біг світловодською набережною, уявляючи, що біжить під київськими каштанами
У футбольному турнірі пам'яті Олександра Іванушка перемогла команда Світловодська
Мультiмедиа
У футбольному турнірі пам'яті Олександра Іванушка перемогла команда Світловодська
Світловодська громада попрощалася з Олександром Іванушком
Двісті дев'яту річницю від дня народження Тараса Шевченка відзначили у Світловодську (Доповнено)
Світловодськ попрощався з захисником України Сергієм Батяшовим
Щиро вітаємо всіх вчителів України з професійним святом!