» » “Добрада” відзначила важливу дату свого життя

“Добрада” відзначила важливу дату свого життя



Цьогорічного жовтня громадській організації Центр активної соціально-психологічної реабілітації людей з інвалідністю "Добрада"  виповнилось 25 років. Для людини чверть століття це рання молодість,  а для громадської організації - свідчення зрілості та стійкості прагнень.Через важку ситуацію в країні,  сумні цьогорічні втрати, не планувалось гучних святкувань,  але й пройти повз важливу віху життя організації її учасники не могли.  Тому вирішили зібратися у вузькому добрадівському колі, згадати друзів,  колишніх керівників. 

Змінилося вже кілька поколінь добрадівців:  хтось виїхав на навчання,  хтось створив родинне гніздо далеко від нашого міста, когось війна змусила виїхати за кордон. Найболючіші спогади про тих,  кого вже немає поруч з нами,  але пам'ять про них залишатиметься світлою назавжди.  З теплотою члени “Добради” згадували Антоніну Федотівну Шаньгіну,  яка стояла біля витоків організації,  щиро вболівала за всі справи,  була її душею і  небайдужою мамою для всіх. 

Який день народження без гостей?  От і на цю зустріч  з почесною місією завітав  заступник міського голови Максим Ільченко. Він передав слова привітання та солодкі гостинці від міського голови Андрія Маліцького,  який через робочу поїздку не не зміг бути особисто,  та  з нагоди важливої дати вручивПодяки виконкомуміської ради активістаморганізації:  ТетяніЛітвіновій, АнатоліюШумейку,  СергіюМихайленку, ТетяніГурській,  ЕлліСемерій та головіцентру ОленіШаньгіній.  Заступник міського голови уважно вислухав всі пропозиції та запитання,  що прозвучали від добрадівців стосовно сфери благоустрою та ЖКГ,  пообіцявши їх ретельно вивчити та взяти до виконання. 

Зі щирими привітаннями від генерального директора Групи компаній ТОВ «Дніпроенергобудпром»  Михайла Литвиненка звернулась до присутніх  представниця підприємства Олена Стрючкова. Це підприємство не один рік допомагає громадській організації в проведенні різноманітних заходів,  отже вдячні добрадівці у відповідь також вручили гостям символічні подяки  за підтримку громадського руху людей з інвалідністю та надійну співпрацю. 

"Добрада" завжди була багата на талановитих людей. Тож не дивно, що ювілейна зустріч не обійшлася без творчих моментів. Душевне віршоване поздоровлення прочитала  давня волонтерка організації Раїса АнтощенкоОлена Калугіна змогла занурити всіх у світ фантастичної поезії Костянтина Козина.  Ніхто не лишився байдужим, слухаючи патріотичні вірші Світлани Келембет,  які натхненно прочитала Світлана Пустовіт.  Авторка віршів поетеса з Власівки,  з дитинства не може ходити через ДЦП,  але її твори добре відомі землякам.  Раніше Світлана писала свої вірші російською мовою, але з початком ворожої агресії прийняла усвідомлене рішення перейти на українську.Тож на зустрічі вона презентувала свої перші вірші рідною мовою.  Така творча атмосфера настільки надихнула одну з учасниць,  Олену Баран,  що вона експромтом склала вірша і поділилася своїм настроєм з усіма.А далі справжньою перлиною творчого вечора став виступ колективу солістів  Світловодського міського Палацу культури.  Всі отримали справжню естетичну насолоду,  слухаючи сучасні пісні з актуальною тематикою і гарним вокалом  у виконанні молодих артисток.

Продовжилась зустріч неформальними розмовами за чаюванням,  до якого сердечно та щиро запросив усіх ведучий заходу Анатолій Шумейко. 

"Дякую, що ви всі є в моєму житті!"  - слова однієї з учасниць точно характеризують святкову атмосферу заходу. 


А добрадівці за можливість провести цей захід щиро дякують  міському голові  Андрію Маліцькому,  генеральному директору ГК ТОВ  «Дніпроенергобудпром»  Михайлу Литвиненку,  філії Кременчуцька ГЕС ПрАТ Укргідроенерго Сергію Яременку та голові профкому Валентині Анпілоговій, приватному підприємцю Тетяні Дейнерштейн, керівникам підприємства “Світловодська паляниця” Олександру Коханюку та Анатолію Калашнику, директору МПК Ларисі Ляшенко, за постійну інформаційну підтримку ТРК “Веселка”, головним редакторам газет “Світловодськ вечірній”,  “Вісник Кіровоградщини”  Тетяні Дроздовій та Богдану Дроздову

"Добрада" продовжує працювати,  має багато планів на реалізацію спортивних та творчих проєктів,  програм громадянської активності. Бажаємо членам та партнерам організації успіхів та ефективної взаємодії на користь громади!

Олена Шаньгінаголова керівної ради  Центру "Добрада"  

Фоторепортаж Аліни Семенової
[img]



























[/img]
Додати коментар
Або увійдіть через соціальні мережі
Популярне
“Добрадівці” побували на відкритому турнірі козацького багатоборства
Золоті призери чемпіонату міста Світловодська з футболу присвятили свою перемогу полеглому воїну Олександру Іванушку
Світловодські «Комети» будуть грати у фіналі чемпіонату України!
Дмитро Гонтар біг світловодською набережною, уявляючи, що біжить під київськими каштанами
У футбольному турнірі пам'яті Олександра Іванушка перемогла команда Світловодська
Мультiмедиа
У футбольному турнірі пам'яті Олександра Іванушка перемогла команда Світловодська
Світловодська громада попрощалася з Олександром Іванушком
Двісті дев'яту річницю від дня народження Тараса Шевченка відзначили у Світловодську (Доповнено)
Світловодськ попрощався з захисником України Сергієм Батяшовим
Щиро вітаємо всіх вчителів України з професійним святом!