» » На Світловодщині хворих на коронавірус немає

На Світловодщині хворих на коронавірус немає


Як немає і померлих від цієї хвороби, адже причиною смерті 67-річної жительки села Григорівки медики називають зовсім інше захворювання.

Як ми вже неодноразово повідомляли з посиланням на керівників медичних закладів, у місті Світловодську за увесь період карантину було лише два випадки захворювань на коронавірус, люди одужали. Один випадок виявили 31 липня у селі Григорівці Світловодського району. Хвора жінка лікувалася в Олександрії і, на жаль, 8 серпня вона померла. Саме цей випадок здійняв хвилю коментарів у соціальних мережах і, як наслідок, паніку серед односельців.  

Коментуючи минулого тижня ситуацію, що сталася у Григорівці, Світлана Березюк, керівниця Центру первинної медико-санітарної допомоги Світловодського району, повідомила, що цей випадок коронавірусної інфекції підтверджено лабораторно. Згодом Олександрійський  міський голова Степан Цапюк у своєму відеозверненні стверджував, що жінка померла не від COVID-19 і тести у неї негативні. Тож від якої хвороби померла людина? 

Світлана Березюк повідомляє:

«Причиною смерті 67-річної мешканки Григорівки стала тромбоемболія легеневої артерії на фоні пневмонії. Так, 2 тести були позитивні,  а вже третій - негативний. Туберкульозу, як стверджували деякі люди, у жінки  не було. Загалом, ситуація в районі спокійна. Хворих на коронавірус немає. Методом ПЛР обстежено 110 жителів». 

Завідувачка амбулаторією №4 (Павлова, 16) Алла Яковенко розповіла нашому виданню, що підтверджених амбулаторно випадків захворювання на коронавірус у Центрі первинної медико-санітарної допомоги міста Світловодська немає. Амбулаторія, як і увесь Центр, забезпечені дезінфікуючими та засобами захисту, санепідрежим підтримується на належному рівні. Щодня проводиться термометрія персоналу і відвідувачів. Пацієнти поділені на два потоки. Хворих приймає лікар в облаштованому ізоляторі, здорові люди, які приходять за направленнями або довідками, обслуговуються окремо. ПРЛ-тести беруться щосереди, у четвер їх направляють до обласної лабораторії. Поки що позитивних результатів не було виявлено. Швидкі тести теж є у наявності, між тим градус тривожності у людей, схоже, спав, і тепер небагато людей звертаються з проханням протестуватися. Основна кількість ПРЛ-тестів – це задоволення вимог щодо планових операцій за межами міста, поїздками за кордон тощо.

Тож Світловодщина разом з усією Кіровоградською областю залишається у «зеленій» зоні. Нагадуємо, ми повинні носити маски або респіратори у громадських будівлях. Масові заходи дозволяються при дотриманні норми: 1 людина на 5 квадратних метрів. Кінотеатри заповнювати можна лише на 50%, а громадський транспорт повинен перевозити пасажирів лише в межах сидячих місць.  

Автор: Тетяна Дроздова

Додати коментар
Або увійдіть через соціальні мережі
Популярне
“Добрадівці” побували на відкритому турнірі козацького багатоборства
Золоті призери чемпіонату міста Світловодська з футболу присвятили свою перемогу полеглому воїну Олександру Іванушку
Світловодські «Комети» будуть грати у фіналі чемпіонату України!
Дмитро Гонтар біг світловодською набережною, уявляючи, що біжить під київськими каштанами
У футбольному турнірі пам'яті Олександра Іванушка перемогла команда Світловодська
Мультiмедиа
У футбольному турнірі пам'яті Олександра Іванушка перемогла команда Світловодська
Світловодська громада попрощалася з Олександром Іванушком
Двісті дев'яту річницю від дня народження Тараса Шевченка відзначили у Світловодську (Доповнено)
Світловодськ попрощався з захисником України Сергієм Батяшовим
Щиро вітаємо всіх вчителів України з професійним святом!