» » Лісова охорона рятує ліс у Світловодську!

Лісова охорона рятує ліс у Світловодську!


Саме зараз, о 19-й годині 1 вересня, близько 30 працівників ДП «Світловодське лісове господарство» на чолі з директором Валентиною Здебською, відчайдушно ліквідовують наслідки пожежі, що сталася сьогодні опівдні на території Крилівського лісництва – одного з підрозділів державного підприємства. 

Валентина Здебська розповіла нашому виданню історію цього неспокійного дня: 

Валентина Здебська (фото з архіву редакції)

«Сьогодні близько 12-ї години лісничий Крилівського лісництва Олександр Запорожець помітив на моніторі, що підключений до камери відеоспостереження, задимлення на території  і негайно з лісовою охороною вирушив на місце ймовірної пожежі. Виявилося, що невідомий злочинець підпалив суху траву у кількох місцях, тож місць загоряння було кілька. Він доповів директору і головному лісничому про надзвичайну ситуацію, ми викликали 17 ДПРЧ, і всю свою лісову охорону. Приїхали близько 50 людей із Золотарівського, Новогеоргіївського лісництв, зібралися усі наші співробітники. Власною пожежною машиною і трактором почали гасити вогонь. Було дуже важко, деякі з лісових охоронців втрачали свідомість від диму і вогню, їм надавали допомогу. 

Потім до нашого великого колективу приєдналися 15 рятівників зі своєю технікою і допомогли нам локалізувати вогонь. Сталося це близько 15-ї години. Ми відпустили команду ДПРЧ на інший виклик  і своїх лісових охоронців, які приїхали здалеку, а людей 30 залишилося і ми ще працюємо. Кожному є робота – обкопуємо місця загоряння, засипаємо, патрулюємо територію. Дякую усім, хто долучився до справи порятунку лісу!»

Що ж до можливих версій того, що сталося, Валентина Здебська небезпідставно припускає підпал. Люди бачили чоловіка, який тут пасе кіз, він рухався лісом, а за ним слідував дим. 

«Завтра напишемо заяву до поліції, хочемо щоб правоохоронці ретельно розслідували цю справу, адже могло згоріти до 40 га лісу!» – з сумом констатує директорка господарства.

Відео, фото svetlovodsk.com.ua 

Автор: Тетяна Дроздова

Більше за темами: Здебська
Додати коментар
Або увійдіть через соціальні мережі
Популярне
“Добрадівці” побували на відкритому турнірі козацького багатоборства
Золоті призери чемпіонату міста Світловодська з футболу присвятили свою перемогу полеглому воїну Олександру Іванушку
Світловодські «Комети» будуть грати у фіналі чемпіонату України!
Дмитро Гонтар біг світловодською набережною, уявляючи, що біжить під київськими каштанами
У футбольному турнірі пам'яті Олександра Іванушка перемогла команда Світловодська
Мультiмедиа
У футбольному турнірі пам'яті Олександра Іванушка перемогла команда Світловодська
Світловодська громада попрощалася з Олександром Іванушком
Двісті дев'яту річницю від дня народження Тараса Шевченка відзначили у Світловодську (Доповнено)
Світловодськ попрощався з захисником України Сергієм Батяшовим
Щиро вітаємо всіх вчителів України з професійним святом!