» » Московський з Сапяновим чергують на «Світловодськпобуті» позмінно

Московський з Сапяновим чергують на «Світловодськпобуті» позмінно


Сапянов так надихнувся рішенням суду, що готовий забрати усі 100% «Світловодськпобуту» і опалювальний сезон розпочати вчасно, Московський посміхається і співає «Інтернаціонал»… 

Ми поспілкувалися із секретарем Світловодської міськради Юрієм Сапяновим стосовно його реляцій у фейсбуці, де він повідомляє про перемогу у суді другої інстанції (Центральний господарчий суд) над «Світловодськпобутом» – реєстрацію, де 50% власності цього спільного підприємства, що належала міській територіальній громаді, перейшла у власність Олександрові Яременку, перетворивши його на 100-відстокового власника, визнано незаконною. Крапка.

... Тернистий шлях, відмічає Сапянов, пройшла громада заради цього, виправляючи хибу (навмисну, чи ні) тодішнього міського голови Валентина Козярчука, який 22 квітня 2019 року, як уповноважений міськрадою представник громади на даному СП, підписав документ, який і дозволив перереєструвати «Світловодськпобут» повністю на Яременка.

Голова та його виконкомівське ближнє коло, за словами секретаря, тривалий час утаювали від нього сей факт, аж поки його увагу на це неподобство не привернув прокурор Знам’янської прокуратури Володимир Рубан і сам наприкінці минулого року звернувся з позовом до суду першої інстанції. Услід за прокурором Рубаном і секретар Сапянов, який прозрів завдяки йому, від імені міськради, стає співпозивачем. Суд позов задовольнив. 

Але  «Світловодськпобут» просто так не здався і подав апеляцію до Господарчого суду. Він-то 12 жовтня й підтвердив правоту рішення суду першої інстанції. 

 Та чи не стане ця перемога «пірровою»? Адже керівництво СП ТОВ «Світловодськпобут», побачивши палиці у своїх колесах, попросту умиє руки. І це у переддень початку опалювального сезону… 

– То хай відмовляться повністю від своєї частки! Ми тоді приймемо це підприємство до комунальної власності міста і затвердимо ефективного директора. І тоді опалювальний сезон не запізниться.  Але вони таку дійну корову не відпустять, – відповів Сапянов

Телефоную гендиректорові СП ТОВ „Світловодськпобут” Сергієві Московському. У слухавці почувся сонний голос. І це о 10-й ранку! 

«Дякуючи Сапянову, зараз сплю до дванадцятої години, бо з восьмої Сапянов займається підготовкою до опалювального сезону, а я його з обіду міняю. Щоправда, нічний час ми ще не розподілили. Можливо, ваша газета візьме на себе нічні чергування?», – розпочав Московський.

А потім ще й  доповнив свій сарказм куплетом із «Інтернаціоналу»: 

 «Мы наш, мы новый мир построим, кто был ничем, тот станет всем!». 

Після чого перейшов до суто коментаря рішення суду: 

«Дійсно, рішення суду є. Але воно стосується виключно неточностей, зроблених державним реєстратором, який вносив у реєстр відомості про зміну статусу нашого підприємства. Їхнє виправлення – чиста формальність. І все. А от відмова міської ради від своєї 50-відсоткової частки, за яку проголосувала депутатська більшість у 2016 році, надумавши утворити на базі СП два комунальних підприємства, була і залишається основоположним документом, на підставі якого до Яременка й перейшли оті 50%. Вони (депутати міськради. Ред.) самі відмовилися від своєї частки, а наміри утворити два теплогенераційні комунальні підприємства вже чотири роки намірами так і залишаються…»

 Заради того, щоб з опалювальним сезоном не сталося так, як минулого року, я готовий до нічних чергувань,   запропонував ваш кореспондент 

  Я буду мати на увазі ваш благородний порив. Та ми із Сапяновим поки що справляємося. Переконаний, опалювальний сезон завдяки, безперечно, у першу чергу, Сапянову (посміхається), розпочнеться вчасно.

Автор: Віталій Асауленко

Додати коментар
Або увійдіть через соціальні мережі
Популярне
“Добрадівці” побували на відкритому турнірі козацького багатоборства
Золоті призери чемпіонату міста Світловодська з футболу присвятили свою перемогу полеглому воїну Олександру Іванушку
Світловодські «Комети» будуть грати у фіналі чемпіонату України!
Дмитро Гонтар біг світловодською набережною, уявляючи, що біжить під київськими каштанами
У футбольному турнірі пам'яті Олександра Іванушка перемогла команда Світловодська
Мультiмедиа
У футбольному турнірі пам'яті Олександра Іванушка перемогла команда Світловодська
Світловодська громада попрощалася з Олександром Іванушком
Двісті дев'яту річницю від дня народження Тараса Шевченка відзначили у Світловодську (Доповнено)
Світловодськ попрощався з захисником України Сергієм Батяшовим
Щиро вітаємо всіх вчителів України з професійним святом!