» » У Світловодську працює транзитний пункт для переміщених осіб у Польщу (УТОЧНЕНО)

У Світловодську працює транзитний пункт для переміщених осіб у Польщу (УТОЧНЕНО)


Олексій Алмазов займається гуманітарною допомогою і підтримкою людей,  які постраждали від військових дій з 2014 року. Він віце-президент всеукраїнського об’єднання Українські Рубежі Працював у Харкові, а з 26 лютого перебуває у Світловодську. У пансіонаті “Славутич” він облаштував транзитний пункт для переміщених осіб у Польщу. 

Розповідає, що його команда займається евакуацією людей, що постраждали внаслідок військових дій, з Сумської, Полтавської, Харківської, Донецької, Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської областей.

Від населеного пункту, де перебувають люди, які звернулися за допомогою, їх доставляють мікробусом або легковим автомобілем до міста Світловодська. Тут усім надається тимчасовий притулок у пансіонаті “Славутич”. Усі зручності є, але відсутність гарячої іводи та проблеми с каналізацією дещо ускладнюють проживання. Як правило, перебування тут триває від  одного до трьох діб, а потім усіх охочіх відправляють до Польщі. За наявності групи переселенців 60+ осіб, що готові їхати, можливий виїзд і з іншого населеного пункту.

Олексій запевняєє, що для перетину кордону достатньо будь-якого посвідчення особи (внутрішнього паспорту, пенсійного посвідчення, тощо), закордонний паспорт не є необхідним. Важливо, що в цих автобусах можна їхати з тваринами. Допомагають волонтери 
і маломобільним громадянам, але спецтранспорту та умов для лежачих хворих немає ніяких. Під час поїздки забезпечують харчуванням.

Автобуси перетинають кордон із Польщею та прямують до місць колективного поселення, де нашим громадянам допомагають з реєстрацією, надають тимчасовий притулок; забезпечують харчуванням і місцями гігієни. 

З Польщі переселенці зможуть вже самостійно дістатися інших країн Євросоюзу. Для громадян України більшість видів транспорту безкоштовні.

Допомога надається БЕЗКОШТОВНО за підтримки Українські Рубежі та Polskie Centrum Pomocy Międzynarodowej (PCPM) при підтримці Nova Ukraine 

Телефон гарячої лінії: +380982078966


Тетяна Дроздова
Додати коментар
Або увійдіть через соціальні мережі
Популярне
“Добрадівці” побували на відкритому турнірі козацького багатоборства
Золоті призери чемпіонату міста Світловодська з футболу присвятили свою перемогу полеглому воїну Олександру Іванушку
Світловодські «Комети» будуть грати у фіналі чемпіонату України!
Дмитро Гонтар біг світловодською набережною, уявляючи, що біжить під київськими каштанами
У футбольному турнірі пам'яті Олександра Іванушка перемогла команда Світловодська
Мультiмедиа
У футбольному турнірі пам'яті Олександра Іванушка перемогла команда Світловодська
Світловодська громада попрощалася з Олександром Іванушком
Двісті дев'яту річницю від дня народження Тараса Шевченка відзначили у Світловодську (Доповнено)
Світловодськ попрощався з захисником України Сергієм Батяшовим
Щиро вітаємо всіх вчителів України з професійним святом!