» » Проєкту "Баба Єлька" чотири роки

Проєкту "Баба Єлька" чотири роки


Протягом чотирьох років "Баба Єльказалишається волонтерським
проєктом, основна мета якого - пошукдослідження та популяризація
знань про Кіровоградщину початку ХХ століття

91 село, 82 експедиції, 790 пісень, книга рецептів Смачна Кропивниччина , Етнолабораторія "Баба Єлька" Баба Єлька співає «Дувай-ва» Танці з Бабою Єлькою , YELKA сайт www.babayelka.kr.ua , репортажі в @Нова газета Youtube-канал, @Садиба Вершина... 

Всі ці чотири роки ми добровільно і безплатно, "в полях", вчилися любити свій край, дізнаючись про його нові грані, вслухаючись у його пісні, вдивляючись у його очі, милуючись його селами і людьми. 

Ця любов і вперте бажання боротися із шароварщиною та малоросійством, які подекуди буйно процвітають у культурних установах Кіровоградської області, трансформувалася у окремі напрямки нашого проєкту, які поступово починають втілюватися в конкретних культурних продуктах (один із них - книга "Смачна Кропивниччина", якої в нас залишилося п’ять штук).

Любимо свою країну не тільки на язиці, а й на ділі, тому придумали ще один напрям - Баба Єлька. Мода - щоб поглибити роботу над ідентичністю і показати, якими шляхетними естетами були наші предки до того часу, як совєти роздягли їх, змусивши обміняти свої свитки і коралі на стакан пшона у 30-х.

Ненависть до ворога і любов до свого рухає нас і рухає. Приєднутеся, шийте собі вбрання за автентичними зразками, витискате своєю енергією українськості малоросійство на Кіровоградщині (а їх - нафталіну з начосами багато, у тому числі в "культурних" установах). 
Пишіть Баба Єлька. Мода, якщо хочете собі спідницю чи керсетку за зразком, який був поширений на Кропивниччині, ми допоможемо.

Звісно, ми готувалися до зовсім іншого святкування чотириріччя проєкту, але - війна. Не до танців, не до веселощів на всю душу.
З вірою в Перемогу, з молитвами за найкращих воїнів світу ми маємо розкіш продовжувати експедиції Кіровоградщиною і це найкраще, що може з нами статися. 

Упевнені, ми ще запросимо вас Танці Перемоги, а поки що оголошуємо старт нового напряму, який покликаний переконати усіх у тому, якими естетами були наші предки. 

Інна Тільнова
[img][/img]
Додати коментар
Або увійдіть через соціальні мережі
Популярне
“Добрадівці” побували на відкритому турнірі козацького багатоборства
Золоті призери чемпіонату міста Світловодська з футболу присвятили свою перемогу полеглому воїну Олександру Іванушку
Світловодські «Комети» будуть грати у фіналі чемпіонату України!
Дмитро Гонтар біг світловодською набережною, уявляючи, що біжить під київськими каштанами
У футбольному турнірі пам'яті Олександра Іванушка перемогла команда Світловодська
Мультiмедиа
У футбольному турнірі пам'яті Олександра Іванушка перемогла команда Світловодська
Світловодська громада попрощалася з Олександром Іванушком
Двісті дев'яту річницю від дня народження Тараса Шевченка відзначили у Світловодську (Доповнено)
Світловодськ попрощався з захисником України Сергієм Батяшовим
Щиро вітаємо всіх вчителів України з професійним святом!