» » Люди з ВІЛ живуть довго і щасливо

Люди з ВІЛ живуть довго і щасливо


Назар не знав про ВІЛ-статус, допоки онкозахворювання не поклало його на лікарняне ліжко у Кіровоградський обласний онкодиспансер.

Тут він приймав необхідну терапію, у надії чекав допоки результати підуть на покращення. Коли йому запропонували пройти тестування на ВІЛ – уже не вагався, адже було одне бажання врятуватися від хвороби і повернутися додому.

–  Кіровоградський обласний онкодиспансер – партнер проєкту ACCESS Pro: «Доступ спільнот до послуг з догляду та лікування ВІЛ через сучасні інформаційні системи та кращий зв'язок з послугами, в рамках програми PEPFAR (2018 – 2023)». Завдяки проєкту медичний заклад отримав безкоштовно експрес-тести для діагностики ВІЛ, якими проводиться тестування осіб, що знаходяться в групі ризику. Назар потрапляв у цю категорію. У нього виявили ВІЛ-позитивний статус, після чого перенаправили до мене, – розповідає соціальний працівник проєкту Анна Шевченко.

– Перше, що я запитав у соціального працівника під час консультації: «У мене, що СНІД?». Вона відповіла: «Ні, до СНІДу ще далеко. Якщо приймати ліки, СНІДу не буде». У мене не було сумнівів, де я міг інфікуватися. Десять років тому я жив із жінкою, яка за кордоном була працівницею комерційного сексу. Від неї, ймовірно, я й інфікувався, –  ділиться Назар.

Та найбільше він не знав, як сказати про ВІЛ-статус нинішній дружині. Вона заради його одужання від онкозахворювання поїхала на заробітки.

–  Назару було важко прийняти ВІЛ-статус і розпочати АРВ-лікування. Знадобилося кілька днів, щоб підібрати потрібні слова, щоб пояснити, що люди з ВІЛ живуть довго і щасливо. Головне – приймати ліки, до того ж, лікування безкоштовне. І Назар мене почув. Він хотів про свій статус сказати дружині, чекав її приїзду. Я допомогла йому підібрати важливі слова, - додає соціальний працівник.

Через місяць повернулася дружина Назара із заробітків. Вона мужньо вислухала історію про минуле чоловіка. Погодилася пройти тестування. Результат – позитивний.

–  Жінка спокійно сприйняла ситуацію. Без істерики і плачу. Вона тоді сказала: «Ти зараз головне не падай духом. Нам треба подолати твоє онкозахворювання. Будемо разом приймати АРВ-терапію. Я знаю, що люди з ВІЛ живуть довго і щасливо», –  каже Назар, дякуючи команді проєкту ACCESS Pro, яка у важкий момент підтримала його.

Вікторія Семененко
Додати коментар
Або увійдіть через соціальні мережі
1 коментар
  1. path
    Я є галявиною для життя, щоб поділитися цим чудовим свідченням того, як я отримую своє лікування від раку, лікар відмовився від мене в лікарні, і мій друг розповів мені багато про трав'яний дім доктора okos, якого він сказав, що вилікував кілька хвороби, такі як ВІЛ, ХЕРПЕС, РАК та багато інших смертельних захворювань, тому я з ним зв’язуюся, і він відправляє мені ліки на моє найбільше здивування після восьми днів, я не відчував болю знову, тому я пішов на тестування, яке він показав Негативно, я так повний щастя, тому я обіцяю подякувати та завжди ділитися цією доброю новиною тим, хто страждає на одну чи іншу хворобу, тому що є надія на вас, зв’яжіться з ним, вашу хворобу ми вирішимо, бо багато мого друга також отримав користь від його трав'яного лікування, і він також допомагає мені заклинати свого чоловіка, який втік з іншою жінкою, коли я говорю, він зі мною зі своїми дітьми такий щасливий і вдячний
      Трав'яний дім DR OKOS - це рішення вашої проблеми,
    навіщо чекати і страждати, коли є хтось, як доктор окос
    що може вилікувати будь-яке захворювання

    ВІЛ / СНІД
    РАК /
    HEPATITIS B VIRUS,
    ХЕРПЕС
    АСТМА,
    НЕВЕРОЖЕННЯ В СЕРЦІ
    Хвороба Альцгеймера
    ДІАБЕТИКА 1 і 2,
    ПОДРОБКА
    ЛЮБОВИЙ РОЗПЛАД
    БАРЕНЕСІЯ
    СТРАЙ
    СЕКСУАЛЬНО ПЕРЕДАЧА ХВОРОБА

    не вмирайте мовчки, все, що вам потрібно, це зв’язатися з ним, okosherbalhome@gmail.com Ви також можете зв’язатися через його номер WhatsAp +2348134156715
                        okosherbalhome@gmail.com
Популярне
“Добрадівці” побували на відкритому турнірі козацького багатоборства
Золоті призери чемпіонату міста Світловодська з футболу присвятили свою перемогу полеглому воїну Олександру Іванушку
Світловодські «Комети» будуть грати у фіналі чемпіонату України!
Дмитро Гонтар біг світловодською набережною, уявляючи, що біжить під київськими каштанами
У футбольному турнірі пам'яті Олександра Іванушка перемогла команда Світловодська
Мультiмедиа
У футбольному турнірі пам'яті Олександра Іванушка перемогла команда Світловодська
Світловодська громада попрощалася з Олександром Іванушком
Двісті дев'яту річницю від дня народження Тараса Шевченка відзначили у Світловодську (Доповнено)
Світловодськ попрощався з захисником України Сергієм Батяшовим
Щиро вітаємо всіх вчителів України з професійним святом!