» » Забезпечте належний нагляд за своїми утриманцями – закликають фахівці

Забезпечте належний нагляд за своїми утриманцями – закликають фахівці


Як ми вже повідомляли, у місті зареєстровано другий випадок сказу. Про заходи щодо ліквідації вогнища сказу та попередження його подальшого розповсюдження розповідає Тетяна Кривошея, начальник Світловодського міського управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.

–  За результатами Кіровоградської регіональної лабораторії Держпродспоживслужби від 24.01.2019 року виділено вірус сказу у собаки домашньої, яка утримувалась у приватному подвір’ї  в районі Хмельницького мікрорайону міста (вул. Б. Хмельницького), тобто в межах неблагополучної території по сказу. Це вже другий випадок сказу у тварин на території міста за поточний період 2020 року.

Останнє щеплення проти сказу собака отримала у листопаді 2018 року. Під час подворових обходів спеціалістами ветеринарної служби міста в порядку проведення заходів щодо ліквідації та профілактики захворювання тварин на сказ 3 січня 2020 року зробити щеплення проти сказу собаці не вдалося через те, що тварина була клінічно нездорова. Зробити щеплення собаці і в подальшому не вдалося — стан тварини не поліпшувався. 21 січня 2020 року собака покусала господаря. 23 січня 2020 року собака загинула.

Як і в першому випадку, собака мала доступ за межі подвір’я, у тому числі у нездоровому стані. Така ситуація вимагає звернутися до всіх власників домашніх тварин — забезпечте належний нагляд за своїми утриманцями. Максимально обмежуйте контакти їх з іншими тваринами, утримуйте в межах вольєру, двору, будинку, квартири!

Наразі Світловодським міським управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області та Світловодською міською державною лікарнею ветеринарної медицини проводяться усі необхідні заходи щодо ліквідації вогнища сказу та попередження його подальшого розповсюдження. 

Пам’ятайте, що єдиним захистом від сказу є щеплення – щорічне!  Тільки у випадку проведення регулярного щеплення у тварини виробляється достатній імунітет до захворювання. Світловодська міська державна лікарня ветеринарної медицини має достатній запас антирабічної вакцини для проведення щеплень тваринам. 

Нагадаємо і про те, що швидкість звернення за допомогою – не менш вагомий фактор у випадку профілактики сказу. Тому у випадку зміни поведінки тварини та підозри у неї на сказ негайно звертайтеся до ветеринарної служби (вул. Комарова, 115, тел. 2-49-59). 
Додати коментар
Або увійдіть через соціальні мережі
Популярне
“Добрадівці” побували на відкритому турнірі козацького багатоборства
Золоті призери чемпіонату міста Світловодська з футболу присвятили свою перемогу полеглому воїну Олександру Іванушку
Світловодські «Комети» будуть грати у фіналі чемпіонату України!
Дмитро Гонтар біг світловодською набережною, уявляючи, що біжить під київськими каштанами
У футбольному турнірі пам'яті Олександра Іванушка перемогла команда Світловодська
Мультiмедиа
У футбольному турнірі пам'яті Олександра Іванушка перемогла команда Світловодська
Світловодська громада попрощалася з Олександром Іванушком
Двісті дев'яту річницю від дня народження Тараса Шевченка відзначили у Світловодську (Доповнено)
Світловодськ попрощався з захисником України Сергієм Батяшовим
Щиро вітаємо всіх вчителів України з професійним святом!