» » Якою буде місцева влада після реформи

Якою буде місцева влада після реформи


Уряд підтримав законопроєкт, який врегульовує питання реорганізації місцевих органів виконавчої влади та ОМС після утворення нових районів.

На позачерговому засіданні 12 червня уряд підтримав розроблений Мінрегіоном проєкт Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впорядкування окремих питань діяльності та організації органів державної влади, органів місцевого самоврядування у зв’язку із утворенням (ліквідацією) районів». Законопроєкт спрямований на врегулювання процесу реорганізації місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування в Україні у разі утворення та ліквідації районів.

«Після ліквідації районів і створення нових має пройти реорганізація місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування. І ми вже зараз маємо знати, як будуть вирішуватися питання правонаступництва комунального і державного майна, бюджетних ресурсів, прав та інших зобов’язань», – зазначив Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

Проєкт закону, зокрема, пропонує врегулювати питання правонаступництва майна, прав та обов’язків районних рад ліквідованих районів, завершення повноважень та правонаступництва органів місцевого самоврядування в разі затвердження територій територіальних громад за рішенням Кабінету міністрів України. Також пропонує уповноважити уряд утворювати та ліквідовувати місцеві (районні) державні адміністрації.

Крім того, проєкт Закону визначає особливості державної реєстрації органів місцевого самоврядування в умовах зміни адміністративно-територіального устрою, а також особливості найменування адміністративно-територіальних одиниць.

За оціночними розрахунками, зменшення кількості районних державних адміністрацій та районних рад призведе до зменшення витрат з державного та місцевих бюджетів у 2021 році на понад 5 млрд грн.

ПРЕС-СЛУЖБА МІНІСТЕРСТВА
Додати коментар
Або увійдіть через соціальні мережі
Популярне
“Добрадівці” побували на відкритому турнірі козацького багатоборства
Золоті призери чемпіонату міста Світловодська з футболу присвятили свою перемогу полеглому воїну Олександру Іванушку
Світловодські «Комети» будуть грати у фіналі чемпіонату України!
Дмитро Гонтар біг світловодською набережною, уявляючи, що біжить під київськими каштанами
У футбольному турнірі пам'яті Олександра Іванушка перемогла команда Світловодська
Мультiмедиа
У футбольному турнірі пам'яті Олександра Іванушка перемогла команда Світловодська
Світловодська громада попрощалася з Олександром Іванушком
Двісті дев'яту річницю від дня народження Тараса Шевченка відзначили у Світловодську (Доповнено)
Світловодськ попрощався з захисником України Сергієм Батяшовим
Щиро вітаємо всіх вчителів України з професійним святом!