» » Створювати красу і затишок у Світловодську – наша спільна справа

Створювати красу і затишок у Світловодську – наша спільна справа


Світловодськ прикрашається численними клумбами, як у старі часи. Люди це помічають і радіють, але не усі. Знаходяться й такі, хто виходить з ножицями на полювання за квітами посеред білого дня, або ж з лопатою увечері за кущами…

60 кленів гостролистих висадили працівники ТОВ УК «Господарник» біля адмінбудівлі, що на Героїв України, 14, впорядкували клумби, висадили кущі трирічних троянд. Якщо, красу кленів ми зможемо оцінити лише через кілька років, то трояндами на клумбах можемо милуватися вже зараз. Давно такої краси у Світловодську не було!


Навколо пам’ятних місць теж попрацювали на совість. Біля «Літака» на Приморській висадили чорнобривці, у парку культури і відпочинку ім. Т.Г. Шевченка чорнобривці і сальвії. 

Біля фонтану на Бульварному узвозі створили композиції з петунії, бегонії та алісуму. Люди у захваті від незвичних для нашого міста клумб, про що активно пишуть у соціальних мережах. 

Композицію з жовто-блакитного каміння СВІТЛОВОДСЬК біля «Обеліску слави» задумали давно, а реалізували тільки цього року. Вирішили відмовитися від квітів, бо надто складно їх зберігати на схилі у спекотну погоду.

«Ця робота не пов’язана з договором і кошторисом, за яким ми працюємо, вигравши тендер на озеленення міста. Ми самі закупили матеріали, а допомагали нам реалізувати ідею волонтери. Принагідно дякую Анатолію – учаснику АТО, який і запропонував зробити напис у національних кольорах», – розповідає Тетяна Громова, директор підприємства. – За власний рахунок ми також посадили квіти у вазони на площі та біля входу у виконком міськради». 
  
На стовпах горщиків стало значно менше через труднощі з поливом. Однак 20 горщиків з петуніями прикрасили фонтан і 36 – район центральної площі міста.  

Полив усіх насаджень у цьому сезоні здійснює сам «Господарник», тож і до економії води ставиться серйозно. З цією метою лунки біля дерев та клумби засипають щепою. Це, можливо, не дуже естетично виглядає, але вологу зберігає добре. Щепу виготовляють із сухостою, який зазвичай пиляють і вивозять на звалище. 

«Цього року ми висадили чимало багаторічників, маємо намір розвиватися у цьому напрямку, – говорить Тетяна Громова – однак потерпаємо від крадіжок. Люди не розуміють, що зрізати ножицями квіти для власних потреб з клумби, що належить усій громаді – соромно. Викопувати насадження, до яких доклали зусилля інші люди – злочин… Тож, користуючись нагодою, звертаюся до усіх жителів міста. Створювати красу і затишок у Світловодську – наша спільна справа. Давайте це усвідомимо і будемо берегти кожне дерево, кожен кущик, кожну квітку».
[img]































[/img]

Автор: Тетяна Дроздова

Фото: Ігор Котляров

Додати коментар
Або увійдіть через соціальні мережі
Популярне
“Добрадівці” побували на відкритому турнірі козацького багатоборства
Золоті призери чемпіонату міста Світловодська з футболу присвятили свою перемогу полеглому воїну Олександру Іванушку
Світловодські «Комети» будуть грати у фіналі чемпіонату України!
Дмитро Гонтар біг світловодською набережною, уявляючи, що біжить під київськими каштанами
У футбольному турнірі пам'яті Олександра Іванушка перемогла команда Світловодська
Мультiмедиа
У футбольному турнірі пам'яті Олександра Іванушка перемогла команда Світловодська
Світловодська громада попрощалася з Олександром Іванушком
Двісті дев'яту річницю від дня народження Тараса Шевченка відзначили у Світловодську (Доповнено)
Світловодськ попрощався з захисником України Сергієм Батяшовим
Щиро вітаємо всіх вчителів України з професійним святом!