» » Життєве кредо Володимира Петрова: «Більше робити, менше говорити!»

Життєве кредо Володимира Петрова: «Більше робити, менше говорити!»


Знайомтеся: Володимир Іванович Петров – житель і справжній патріот Світловодська, успішний підприємець, чоловік і батько двох дітей. Свято вірить у безмежне майбутнє рідного міста. І це не високі слова, а покликання душі. 

Володимиру Петрову 40 років, народився він у Світловодську, навчався у школі №7, потім у Полтавському військовому училищі, офіцер у відставці. З часом отримав   ще дві вищі освіти: у Дніпропетровському державному університеті (юрист) і магістерську ступінь у Харківському національному автомобільно-дорожньому університеті (будівництво доріг та аеродромів). 

Після демобілізації влаштувався на роботу у приватну фірму експедитором, швидко виріс до начальника служби внутрішньої безпеки, а згодом заснував свою першу фірму «Алеко» і почав продавати нафтопродукти. Через деякий час розширив свій бізнес – створив ще два підприємства – «АгроСвітЗбут» і «ТрансБітГруп». Загалом надав роботу 102-м людям.

Продовжує розвиватися, побудував теплиці у Великій Скельовій на площі 1 га,   у грудні цього року їх запустить. Там будуть працювати 8 людей. Має намір реконструювати теплиці колишнього тепличного комбінату, що займають 2 га, там роботу отримають ще 20 людей. Крім створення робочих місць, мріє Володимир Петров на прикладі одного комунального кременчуцького підприємства, що фінансується з міського бюджету, за власний кошт налагодити вирощування квітів і кущів для усієї об’єднаної Світловодської громади. Віриться, що все й у ного вийде, адже живе він тут, на Ревівці і чимало зусиль докладає до її впорядкування.

Мова йде не тільки про лавочки, яких Володимир Петров встановив чимало по усьому місту.

 «На жаль, погано зберігаються…» – із сумом констатує підприємець.

 Наразі заходився на Ревівці поміняти споруду автобусної зупинки; зробити справжні пішохідні переходи з якісною фарбою, з обох боків встановити манекени, яких вже 8 закупив, 2 встановив; провести світло, щоб жителі багатоквартирного будинку №2 по вулиці Робітничій, наприклад, безпечно поверталися ввечері додому. 

З’ясував, що молодіжні компанії біля під’їздів заважають старшим людям відпочивати, запросив їх до співпраці. Разом розчистили пустир, облаштовують спортивний майданчик, будують альтанку. Хлопці мріють про спортивну залу, приміщення є у комунальній власності, Володимир готовий його орендувати і навіть спонсорувати спортивне обладнання, але у нього одна умова: усе робити разом, тоді й цінитися буде краще. 

Шість років тому за його ініціативи і фінансової підтримки було створено громадську організацію «Майбутнє без меж», яка діє і до сьогодні. Зроблено чимало, але чомусь усі його напрацювання постійно хтось хоче привласнити, тобто подати як власні досягнення. Це не може не обурювати, тому і звернувся Володимир до редакції газети, щоб розповісти про плани і реальні кроки задля їх реалізації.   

«Ідея створити громадську організацію під промовистою назвою «Майбутнє без меж» прийшла одного разу вночі, – розповідає Володимир Петров. – Так захотілося об’єднати і надихнути людей на розвиток міста колективними невеличкими справами, які не потребують значних капіталовкладень, але дозволяють відчувати себе господарями на своїй вулиці, у дворі свого багатоповерхового будинку. Запропонував активній жінці Анні Нестеренко зайнятися цим проєктом, результати були, але вона пішла далі, тепер Анна Курусь веде цю громадську роботу. Ось нещодавно організувала суботник на Ревівці, я закупив інвентар, усе що необхідно для обіду. Тішилися разом результатами спільної роботи!»

Турбується Володимир Петров лише про те, щоб не дали «по шапці» за його ініціативи, тож готує проєкти дозвільних документів на засідання виконкому. 

«Мені медалей не потрібно, моє життєве кредо: «Більше робити, менше говорити!» – наголошує успішний підприємець. – Але, щоб краще доносити суть своїх ідей і прагнень щодо створення майбутнього без меж для Світловодської ОТГ, я вирішив піти у політику. Буду балотуватися депутатом міської ради від ВО «Батьківщина» по округу №5, де сам живу. Сподіваюся на підтримку людей!»

Автор: Тетяна Дроздова

Фото: Ігор Котляров

Більше за темами: Петров
Додати коментар
Або увійдіть через соціальні мережі
Популярне
“Добрадівці” побували на відкритому турнірі козацького багатоборства
Золоті призери чемпіонату міста Світловодська з футболу присвятили свою перемогу полеглому воїну Олександру Іванушку
Світловодські «Комети» будуть грати у фіналі чемпіонату України!
Дмитро Гонтар біг світловодською набережною, уявляючи, що біжить під київськими каштанами
У футбольному турнірі пам'яті Олександра Іванушка перемогла команда Світловодська
Мультiмедиа
У футбольному турнірі пам'яті Олександра Іванушка перемогла команда Світловодська
Світловодська громада попрощалася з Олександром Іванушком
Двісті дев'яту річницю від дня народження Тараса Шевченка відзначили у Світловодську (Доповнено)
Світловодськ попрощався з захисником України Сергієм Батяшовим
Щиро вітаємо всіх вчителів України з професійним святом!