» » Виконком міськради нарешті затвердив Громадську раду!

Виконком міськради нарешті затвердив Громадську раду!


Сталося це 10 червня, через два місяці і тиждень. Стільки часу знадобилося виконкому міської ради, який у відповідності до Постанови КМУ №996 від 03.11.2010 року повинен розглянути протокол установчих зборів і затвердити персональний склад Ради, яка має лише дорадчу функцію і діє при виконавчому органі міської влади. 

Як   ми раніше повідомляли 2 квітня установчими зборами  інститутів  громадянського суспільства була створена  Громадська рада. Хоча вся процедура  відбувалася   відповідно  до вимог чинного законодавства за активної участі заступника міського голови Юлії Орлової та в.о. начальника відділу внутрішньої політики виконкому міськради Вікторії Атамась, виконком не поспішав її затверджувати, мотивуючи тим, що начебто якоїсь громадської організації у її складі не вистачає. Зрозуміло якої – не будемо зайвий раз робити їй рекламу. Крім цього,  сільські старости висловили побажання, щоб їх території теж були представлені у Громадській раді. 

Розповідає голова ГР Надія Мальцева:

«Ми не можемо сидіти без діла в очікуванні затвердження. Кожен член нашої команди підготував  актуальні питання для включення до плану роботи на 2021 рік. Так, Олександр Скотніков –   голова ГО «Спілка ветеранів АТО», повідомив, що їхня  організація кілька місяців тому вийшла з пропозицією до міського голови та депутатів   міської ради щодо  створення ландшафтного заказника місцевого значення «Світловодські плавні». За нашою інформацією,  міська влада вже замовила проєкт. Але  та ділянка, що  до територіальної реформи перебувала у державній власності, опинилася під загрозою самозахоплення і запропонував  провести термінове засідання саме з цього питання.  Тож 1 червня ми зібралися на засідання ГР, під час якого розширили чисельний та персональний склад ради та розглянули і ухвалили рішення щодо збереження плавнів від самозахоплення та створення Ландшафтного  заказника місцевого значення «Світловодські плавні».

Після відповідного голосування до складу ГР увійшли ще три особи – представники інститутів громадянського суспільства: Яна Пасько від Світловодської міської федерації футболу, Сергій Коваленко – від КООВГОІ «Гармонія» та Юрій Смірнов – від ГО «Власівська громада». 

На обговоренні другого питання були присутні кілька посадовців: Василь Коріняк – перший заступник міського голови,  Олена Пузенко – начальник   Держгеокадастру у Світловодську, Аліна Іванова  – начальник відділу Управління економіки, Костянтин Рибачук – головний державний екологічний інспектор, Микола Баканов – головний архітектор.  У результаті бурхливого і емоційного обговорення ухвалили рішення: «Рекомендувати Світловодському міському голові, міській раді та виконавчому комітету Світловодської міської ради: провести інвентаризацію земель; створити комісію щодо несанкціонованих земельних робіт, обрахувати завдану шкоду і звернутися до поліції; звернутися до національних ЗМІ; зробити ґрунтове та геоботанічне обстеження земель (на наявність рослин з Червоної книги); звернутися до держгеокадастру щодо призупинення робіт по виготовленню документації; досконало провести розслідування щодо правильності оформлення технічної документації по відчуженню земель ОТГ».

Під час обговорення другого питання кілька разів прозвучало прізвище землевпорядника Романа Глущенка, який розробляє саме ці проєкти землеустрою. А після трансляції сюжету про засідання ГР на ТРК «Веселка» до  ГР звернувся  з листом сам герой. Як свідомий громадянин і патріот міста він  припиняє роботи по розробці проектів землеустрою громадянам біля східної межі м. Світловодська – повідомив Роман Глущенко письмово. Більше того, він стверджує, що  переконав своїх замовників відмовитися від реалізації права на отримання земельної ділянки саме на цих землях, тож і проєкти землеустрою на затвердження подаватися не будуть.


«СВ» 
Додати коментар
Або увійдіть через соціальні мережі
Популярне
“Добрадівці” побували на відкритому турнірі козацького багатоборства
Золоті призери чемпіонату міста Світловодська з футболу присвятили свою перемогу полеглому воїну Олександру Іванушку
Світловодські «Комети» будуть грати у фіналі чемпіонату України!
Дмитро Гонтар біг світловодською набережною, уявляючи, що біжить під київськими каштанами
У футбольному турнірі пам'яті Олександра Іванушка перемогла команда Світловодська
Мультiмедиа
У футбольному турнірі пам'яті Олександра Іванушка перемогла команда Світловодська
Світловодська громада попрощалася з Олександром Іванушком
Двісті дев'яту річницю від дня народження Тараса Шевченка відзначили у Світловодську (Доповнено)
Світловодськ попрощався з захисником України Сергієм Батяшовим
Щиро вітаємо всіх вчителів України з професійним святом!