» » Три дні без світла жили мешканці гуртожитків КП «Добробут»

Три дні без світла жили мешканці гуртожитків КП «Добробут»


26 серпня три гуртожитки, що на Приморській, 74; Приморській, 38; Героїв України, 67 відключили від електропостачання.

Того ж дня, міський голова Андрій Маліцький відгукнувся на надзвичайну, але очікувану подію великим постом у фейсбуці. Зокрема, він написав, що (цитуємо)

«електропостачання вимкнули саме за борги мешканців цих будинків. На жаль, ті люди, котрі сплачують своєчасно, також потрапили до цієї ситуації». 

А далі проінформував про свої кроки з приводу подолання кризової ситуації. Йшлося про засідання комісії з надзвичайних ситуацій, про рішення негайно зібрати сесію міськради з метою виділення фінансової допомоги («поворотної», підкреслив міський голова), про дії державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) щодо тимчасового забезпечення електроенергією та гарячою їжею і про свої перемовини з керівництвом Кіровоградської обласної енергопостачальної компанії (КОЕК). 

Зрозуміло, що жителі міста відреагували на це повідомлення очільника міста по-різному. Були  конструктивні коментарі: 

«У першу чергу потрібно допомогти людям вирішити питання, щоб кожен мешканець будинку міг укласти договір на користування електроенергією, це копітка робота, але це єдиний вихід» (Наталія Бут); 

«Про це мова йде не один рік. Щоразу дисципліновані платники потерпають через боржників і кінця краю цій халепі нема. Статус гуртожитку не дозволяє відкривати особові рахунки платникам. Юридичні колізії не дають можливості позитивно вплинути на ситуацію. Шкода мешканців. Спочатку вимкнули централізоване опалення, тепер світло - основне джерело існування. Головний біль щоразу - як жителям, так і владі» (Ольга Климчук). 

Критичні коментарі теж мали місце: 

«Спочатку створюємо проблему, а потім оперативно її вирішуємо і один одному вдячні. Пора ордени роздавати! Проблема не сьогоднішня…» (Віктор Мулявка). 

Ну й подяки, звісно, теж були (цитуємо мовою оригіналу): 

«Выражаем глубокую благодарность администрации города и лично мэру Малицкому А. И. и службе МЧС за оказанную помощь в обеспечении горячим питанием жильцов по ул.  Приморской, 38 и за финансовую помощь, т.к. дом трое суток был без электричества. Спасибо, что вы слышите нас и делаете для города много положительного. Мы в вас не ошиблись!!! Спасибо!!!» (Валентина Ушакова).
 

І не важливо для вдячних громадян, що КП «Добробут» з дня свого створення шаленими темпами накопичує борги і вирішувати проблему зі збитковим комунальним підприємством кардинально повинна саме міська влада, адже краще не буде! Але не вирішує, бо то директор – депутат з «мерської» фракції, то ще щось заважає…

фото з відкритих джерел  
[img]




[/img]

Автор: Тетяна Дроздова

Додати коментар
Або увійдіть через соціальні мережі
Популярне
“Добрадівці” побували на відкритому турнірі козацького багатоборства
Золоті призери чемпіонату міста Світловодська з футболу присвятили свою перемогу полеглому воїну Олександру Іванушку
Світловодські «Комети» будуть грати у фіналі чемпіонату України!
Дмитро Гонтар біг світловодською набережною, уявляючи, що біжить під київськими каштанами
У футбольному турнірі пам'яті Олександра Іванушка перемогла команда Світловодська
Мультiмедиа
У футбольному турнірі пам'яті Олександра Іванушка перемогла команда Світловодська
Світловодська громада попрощалася з Олександром Іванушком
Двісті дев'яту річницю від дня народження Тараса Шевченка відзначили у Світловодську (Доповнено)
Світловодськ попрощався з захисником України Сергієм Батяшовим
Щиро вітаємо всіх вчителів України з професійним святом!