» » Дмитро Гонтар біг світловодською набережною, уявляючи, що біжить під київськими каштанами

Дмитро Гонтар біг світловодською набережною, уявляючи, що біжить під київськими каштанами

Ось так він – у шестикілометровому пробігові світловодською набережною солідаризувався з улюбленим Києвом з його „Пробігом під каштанами”, який, до слова, лаптьожники теж не оминули „привітати” 40-ма своїми іранськими дронами-камікадзе, які, нам усім на втіху, були збиті нашою ППО.

Спочатку ковід-карантину, а потім через напад неповноцінної Московії на Україну багато державних та комерційних установ фінансового та господарського сектору економіки,   юридичною адресою яких є такі міста як Київ та Харків, вимушені були перевести їх на режим віддаленої роботи. Серед них і наш земляк, працівник „Monobank | Universal Bank” Дмитро Гонтар... Його-то зрання 28 травня я й зустрів на світловодській набережній – він біг у майці з логотипом свого банку цією нашою прекрасною Дніпровською набережною.

За годинку розговорилися. Як з’ясувалося, у такий спосіб Дмитро, як і тисячі „дистанційників” в Україні і світі, долучилися до „Пробігу під каштанами” – традиційне фізкультурне дійство, яке проводиться останньої травневої неділі, коли відзначається День нашої столиці... 
Зазвичай, пригадав бігун, цього ранку десятки тисяч людей у самому Києві виходять на масовий оздоровчий захід у якому беруть участь всі, кому не ліньки – навіть дамочки з собаками і інваліди на візках. А фірми, банки та компанії перераховують організаторам пробігу по триста гривень за кожного свого учасника. Зібрані кошти спрямовуються на благодійність, адресатами якої, за традицією, є дитячі лікувальні заклади, наприклад Центр дитячої кардіохірургії МОЗ України. 

Звісно ж, під час війни цьогорічний, вже 30-й ювілейний, „Пробіг під каштанами”, з метою безпеки, не міг бути колективним, як у минулі роки, тому за новими правилами,  кожен учасник мав вибрати для свого індивідуального пробігу зручне місце, в зручний для нього час. І чи не найстарший за віком працівник названого банку, світловодець, 64-річний Дмитро – у тому числі. Хоча „старичок” – хлопчина ще нівроку, йому би борідку поголити, так, взагалі, як хлопчисько був на вигляд.

... Ось так він – у шестикілометровому пробігові світловодською набережною солідаризувався з улюбленим Києвом з його „Пробігом під каштанами”, який, до слова, лаптьожники теж не оминули „привітати” 40-ма своїми іранськими дронами-камікадзе, які, нам усім на втіху, були збиті нашою ППО.

Свято столиці, на думку Дмитра, і цьогоріч вдалося! І він переконаний, що наступного року сей день він таки пробіжиться під каштанами безпосередньо у Києві. Бо така зараза, як ковід і Московія остаточно припинять своє існування. Перемога буде за нами!   

Віталій Асауленко   
Додати коментар
Або увійдіть через соціальні мережі
Популярне
“Добрадівці” побували на відкритому турнірі козацького багатоборства
Золоті призери чемпіонату міста Світловодська з футболу присвятили свою перемогу полеглому воїну Олександру Іванушку
Світловодські «Комети» будуть грати у фіналі чемпіонату України!
Дмитро Гонтар біг світловодською набережною, уявляючи, що біжить під київськими каштанами
У футбольному турнірі пам'яті Олександра Іванушка перемогла команда Світловодська
Мультiмедиа
У футбольному турнірі пам'яті Олександра Іванушка перемогла команда Світловодська
Світловодська громада попрощалася з Олександром Іванушком
Двісті дев'яту річницю від дня народження Тараса Шевченка відзначили у Світловодську (Доповнено)
Світловодськ попрощався з захисником України Сергієм Батяшовим
Щиро вітаємо всіх вчителів України з професійним святом!