» » Чим керувалася суддя Світлана Андріянова, виправдовуючи депутата Світловодської міськради, який побив активіста?

Чим керувалася суддя Світлана Андріянова, виправдовуючи депутата Світловодської міськради, який побив активіста?

Дії депутата Світловодської міської ради Максима Бакуменка не відповідають нормам права та моралі, які регулюють суспільні відносини. Ігноруючи діюче законодавство України, нехтуючи законом та депутатською етикою, він спричинив тілесні ушкодження громадському активісту та керівнику громадської організації "Світловодський народний люстраційний фронт" Ігорю Кирилову.

Обставини побиття

4 лютого 2021 року, близько опівдні, активіст Ігор Кирилов прийшов на другий поверх адміністративної будівлі виконавчого комітету Світловодської міської ради у справах, пов’язаних з його громадською діяльністю.

У цей час біля приймальні Світловодського міського голови він зустрів Максима Бакуменка. У чоловіків виникла розмова з приводу образливих висловлювань Бакуменка в соціальних мережах на адресу Кирилова, як громадського активіста та керівника громадської організації "Світловодський народний люстраційний фронт". Під час розмови Бакуменко вів себе зухвало, висловлював образи щодо Кирилова та погрожував фізичною розправою.

Активіст, щоб припинити конфлікт, пішов у напрямку редакції газети "Світловодськ вечірній", яка на той час була розташована на другому поверсі адміністративної будівлі виконавчого комітету Світловодської міської ради. Однак депутат підійшов до Кирилова і вже в коридорі, біля кабінету бухгалтера редакції,  продовжив ображати та погрожувати Кирилову. Далі Бакуменко умисно наніс Кирилову один удар кулаком лівої руки в праву частину обличчя поблизу ока, від чого останній впав на підлогу.

Враховуючи докази, які були досліджені в судовому засіданні за фактом спричинення активісту тілесних ушкоджень, чітко вбачається, що вина Бакуменка доведена в повному обсязі.

Злочині дії Бакуменка викриті працівниками виконкому міськради

Очевидцем вчинення злочину є працівник виконкому Світловодської міської ради Григорій Соколенко, який під час допиту в судовому засіданні чітко вказав, що саме Бакуменко завдав тілесні ушкодження Кирилову.

Допитаний у якості свідка Михайло Поліщук пояснив, що він побачив у коридорі біля кабінету редакції газети "Світловодськ вечірній" Бакуменка, поряд з яким був Кирилов з явними ознаками тілесних ушкоджень на обличчі.

Тим самим свідки в судовому засіданні підтвердили покази потерпілого, щодо причетності Бакуменка до спричинення тілесних ушкоджень Кирилову.

Проведена судово-медична експертиза підтвердила ступінь тяжкості, механізм та локалізацію одержаних тілесних ушкоджень. Згідно з висновком судово-медичного експерта Бакуменко спричинив Кирилову тілесні ушкодження у вигляді внутрішньо-черепної травми (струсу головного мозку) та забійну рану правої виличної дільниці, які відносяться до категорії легких тілесних ушкоджень, з короткочасним розладом здоров’я. Допитаний в судовому засіданні судово-медичний експерт Володимир Максюта підтвердив, що тілесні ушкодження виникли за обставин, вказаних потерпілим.

Кримінальне правопорушення зафіксовано на камеру спостереження, а відеозапис перенесено
на електронний інформаційний носій, який досліджено у судовому засіданні та має значення речового доказу у кримінальному провадженні.
Крім того, до суду наданні фотознімки та відеозапис з чітким, покроковим розмежуванням дій Бакуменка під час спричинення Кирилову тілесних ушкоджень.

Камера спостереження чітко зафіксувала, що Бакуменко наніс Кирилову один цілеспрямований та потужній удар кулаком лівої руки в праву частину обличчя, після чого Кирилов впав на підлогу. У свою чергу при огляді відео запису встановлено, що іншої особи крім Бакуменка, яка могла б спричинити тілесні ушкодження активісту на місці злочину не було. Також видно, що Кирилов від удару Бакуменка відразу впав на підлогу, на місці нанесення удару, а не вдарився об стіну чи двері.

Камера спостереження зафіксувала усі дії Бакуменка, Кирилова, свідків Соколенка та Поліщука. А отже усі розбіжності в показах свідків, які були допитані в судових засіданнях, усуваються чіткими даними відео запису.

Версія Бакуменка щодо його непричетності до вчинення кримінального проступку в ході судових засідань не знайшла свого підтвердження. Аналізуючи покази Бакуменка вбачається, що вони не відповідають дійсності. Він намагається ухилитися він відповідальності за вчинений кримінальний проступок.

Потерпілий активіст, свідки Соколенко, Поліщук, відео запис, вказують на те, що саме Бакуменко спричинив тілесні ушкодження Кирилову.
Покази свідків сторони захисту не конкретизовані та не мають ніякого відношення до мотиву, часу, місця та способу спричинення активісту тілесних ушкоджень Бакуменком. Це не покази про вчинення кримінального правопорушення, а припущення сторони захисту щодо нібито непричетності Бакуменка до вчинення злочину та затягування процесу.

Об'єктивно оцінюючи докази, які були досліджені в судовому засіданні за фактом спричинення Кирилову І.Я. тілесних ушкоджень вина Бакуменка М.А. у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ст. 125 ч. 2 КК України доведена в повному обсязі.

Натомість суд виправдовує депутата міськради. Суддя Світлана Андріянова просто, без будь - яких на це підстав, викреслила відео запис, покази очевидців та потерпілого із доказів вчинення кримінального правопорушення. Депутат, який побив активіста у приміщенні органу місцевого самоврядування, за версією суду – чесна, порядна і невинна людина.

На переконання громадськості, рішення судді Світлани Андріянової не об’єктивне та не відповідає зібраним у ході досудового розслідування та в судовому засіданні доказам.

Віктор Дудін
голова Кропивницького відокремленого підрозділу ВГО "Стоп корупції", військовослужбовець
Додати коментар
Або увійдіть через соціальні мережі
Популярне
“Добрадівці” побували на відкритому турнірі козацького багатоборства
Золоті призери чемпіонату міста Світловодська з футболу присвятили свою перемогу полеглому воїну Олександру Іванушку
Світловодські «Комети» будуть грати у фіналі чемпіонату України!
Дмитро Гонтар біг світловодською набережною, уявляючи, що біжить під київськими каштанами
У футбольному турнірі пам'яті Олександра Іванушка перемогла команда Світловодська
Мультiмедиа
У футбольному турнірі пам'яті Олександра Іванушка перемогла команда Світловодська
Світловодська громада попрощалася з Олександром Іванушком
Двісті дев'яту річницю від дня народження Тараса Шевченка відзначили у Світловодську (Доповнено)
Світловодськ попрощався з захисником України Сергієм Батяшовим
Щиро вітаємо всіх вчителів України з професійним святом!