» » Друкується книга "Медальєр В’ячеслав Попов". Замовляйте!

Друкується книга "Медальєр В’ячеслав Попов". Замовляйте!


У першій половині червня 2024 року у місті Кропивницькому відбудеться презентація книги "Медальєр В’ячеслав Попов" авторства відомого мецената, власника галереї «Єлисаветград» Миколи Цуканова. 

Нова книга продовжує серію видань про непересічних особистостей нашого краю, людей, для яких служіння Справі ставало сенсом всього їхнього життя. 

«Я знав героя цієї книги багато років і завжди хотів познайомити широке коло поціновувачів прекрасного з життям і творчістю В’ячеслава Васильовича Попова. Адже мій давній знайомий був представником рідкісної професії. В’ячеслав Попов присвятив все своє життя створенню пам’ятних медалей», - пише автор.

Пояснимо читачам, що медальєр - це фахівець з художньої обробки матеріалів (частіше металів чи їх сплавів) для виготовлення пам'ятних знаків з приводу яскравих подій в суспільному чи мистецькому житті. В арсеналі художника В’ячеслава Попова кількасот медалей, які експонувалися у різних галереях світу. 

Газета «Світловодськ вечірній» неодноразово писала про нашого відомого земляка, Заслуженого художника України. Це звання йому було присвоєно Указом Президента України  №27/2022 від  22 січня 2022 року “Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня Соборності України”.

В одному з інтерв’ю на моє запитання, як він ставиться до того, що поціновувачів цього напрямку мистецтва не так багато в світі, і на кожній своїй роботі він не може свій  підпис поставити, відповів:
 
«Така вже доля медальєра. Дійсно, медаль - це ж не картина, на якій можна ставити свій автограф, і тому я приречений на анонімність. Але я настільки любив свою роботу, на маленькій площі металу прагнув створити образ цілої історичної епохи, що визнання прийшло якось саме по собі. Я став членом Національної Спілки художників України, членом Міжнародної Федерації медальєрів (FIDEM, Париж, Франція). У 2013 році став лауреатом обласної премії в сфері образотворчого мистецтва та мистецтвознавства імені Олександра Осмьоркіна в номінації «національна традиція»…


На жаль, 31 жовтня 2023 року на 86-му році життя Вячеслав Васильович Попов, Почесний громадянин міста Світловодська, відійшов  у Вічність, але залишилися його роботи. Саме про них і творчий шлях медальєра розповідає у своїй книзі Микола Цуканов.  

Підтримайте її видання, перерахуйте 270 грн на банківську картку Благодійного фонду «Щаслива дитина – квітуча Україна»: 

4246 0010 0053 0851

або на рахунок: 

Ідентифікаційний код – 43729476
Розрахунковий рахунок – UA573052990000026002005102959
в АТ КБ «Приватбанк» МФО 323583

Автор: Тетяна Дроздова

Додати коментар
Або увійдіть через соціальні мережі
Популярне
“Добрадівці” побували на відкритому турнірі козацького багатоборства
Золоті призери чемпіонату міста Світловодська з футболу присвятили свою перемогу полеглому воїну Олександру Іванушку
Світловодські «Комети» будуть грати у фіналі чемпіонату України!
Дмитро Гонтар біг світловодською набережною, уявляючи, що біжить під київськими каштанами
У футбольному турнірі пам'яті Олександра Іванушка перемогла команда Світловодська
Мультiмедиа
У футбольному турнірі пам'яті Олександра Іванушка перемогла команда Світловодська
Світловодська громада попрощалася з Олександром Іванушком
Двісті дев'яту річницю від дня народження Тараса Шевченка відзначили у Світловодську (Доповнено)
Світловодськ попрощався з захисником України Сергієм Батяшовим
Щиро вітаємо всіх вчителів України з професійним святом!