» » У Світловодську дочекалися сміттєвого колапсу

У Світловодську дочекалися сміттєвого колапсу


Завтра, 6 лютого, з 8:00 до 8:30 в’їзд до міського сміттєзвалища буде перекрито не тільки громадськими активістами, а й бетонними блоками. Тож у Світловодська є цілком реальна перспектива потонути у смітті…

Такою інформацією з нашим виданням щойно поділився Ігор Кирилов, голова ГО «Світловодський народний люстраційний фронт», депутат Світловодської районної ради, житель села Вільного. 

Як ми вже повідомляли, громадська організація, яку очолює Ігор Кирилов, була ініціатором проведення позачергового засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке відбулося 16 січня під головуванням першого заступника голови Світловодської районної державної адміністрації Наталії Гаврилюк. 

Окрім членів комісії на засідання запросили Віктора Самоляка – начальника УЖКГ виконкому Світловодської міськради, Олександра Плахотного – директора КП «Світловодський комбінат комунальних послуг» та Ігоря Кирилова.  

Підсумком засідання стало рішення, яке могло би стати дорожньою картою у вирішенні проблеми сміттєзвалища для міської влади і керівника КП «СККП» Олександра Плахотного, але не стало. Минуло три тижні, нічого не зроблено. 

На думку Ігоря Кирилова обабіч дороги, що веде до сміттєзвалища, накопичилося близько 300 тон побутових відходів, бруд під впливом дощу, а тепер ще й снігу, річкою пливе по території; дерева і кущі уквітчані поліетиленовим мотлохом, який нещодавно намагалися познімати безробітні, направлені Центром зайнятості на громадські роботи, але нічого з того не вийшло. Саме сміттєзвалище продовжує тліти, адже пошарову засипку побутових відходів землею припинили, бо бульдозер зламався. Виконком міської ради не спромігся навіть написати листа до Світловодської РДА з проханням виділити землю під нове сміттєзвалище, а термін дії договору на оренду землі під старе сміттєзвалище спливає наступного року. 

Тож зробивши невтішні висновки, ГО «Світловодський народний люстраційний фронт» письмово, як і належить, повідомила  міській і районній владі та поліції про безстрокову акцію протесту, залучивши до заходу ще дві громадські організації. 

Як будуть розвиватися події, побачимо завтра.
[img]

[/img]

Автор: Тетяна Дроздова

Додати коментар
Або увійдіть через соціальні мережі
Популярне
“Добрадівці” побували на відкритому турнірі козацького багатоборства
Золоті призери чемпіонату міста Світловодська з футболу присвятили свою перемогу полеглому воїну Олександру Іванушку
Світловодські «Комети» будуть грати у фіналі чемпіонату України!
Дмитро Гонтар біг світловодською набережною, уявляючи, що біжить під київськими каштанами
У футбольному турнірі пам'яті Олександра Іванушка перемогла команда Світловодська
Мультiмедиа
У футбольному турнірі пам'яті Олександра Іванушка перемогла команда Світловодська
Світловодська громада попрощалася з Олександром Іванушком
Двісті дев'яту річницю від дня народження Тараса Шевченка відзначили у Світловодську (Доповнено)
Світловодськ попрощався з захисником України Сергієм Батяшовим
Щиро вітаємо всіх вчителів України з професійним святом!