» » За п’ять років роботи для розвитку соціальної сфери та інфраструктури Світловодського району додатково залучено 80,0 млн грн

За п’ять років роботи для розвитку соціальної сфери та інфраструктури Світловодського району додатково залучено 80,0 млн грн


Про головне, що зроблено за цей період, говоримо з головою Світловодської районної ради Романом Домбровським.

– По-перше, хочу запитати, як вам вдалося протягом всієї каденції залишитися на посаді голови Світловодської районної ради, на відміну від міських очільників?

– Якщо коротко, то відповім так: тому що політичні гасла і політичні амбіції завжди залишались і залишаються на другому плані. Усе консолідувалось і консолідується навколо позитивного вирішення питань, пов’язаних з розвитком території та підвищенням добробуту наших громадян. Саме це об’єднало депутатський корпус і стало основним принципом його роботи протягом всієї каденції. До цього ще й команда професійних людей, яка працювала і зараз працює як в районній раді, так і в районній державній адміністрації.

– Давайте поговоримо про залучення додаткових коштів, які отримала територія для реалізації соціальних проектів. Представники 33-х сіл району є діючими депутатами районної ради. Як вдалося уникнути містечкових міжусобиць та вибудувати дієву послідовність вже реалізованих програм на території району?

– Тільки демократичним шляхом та за наявністі дієвих комунікацій з депутатом Верховної Ради України Олесем ДОВГИМ, головою обласної ради Олександром ЧОРНОІВАНЕНКОМ, головами обласної і районної державних адміністрацій та сільськими головами. Саме завдяки такій співпраці за п’ять років роботи для розвитку соціальної сфери та інфраструктури Світловодського району додатково залучено близько 73,0 млн грн за рахунок державного бюджету України та понад 7,0 млн грн коштів районного та сільських бюджетів, з них:

34,5 млн грн – галузь освіти (реконструкція та ремонти Подорожненьської, Глинської, Миронівської, Озерської, Григорівської та Іванівської загальноосвітніх шкіл; реконструкція частини приміщень Захарівської ЗОШ I-III ступенів під розміщення навчально- виховного комплексу у с. Захарівка та с. В.Скельова; придбання мультимедійного обладнання, меблів, інвентарю, предметів довгострокового користування, комп’ютерної техніки та вуличних тренажерів; будівництво спортивного майданчика для мініфутболу зі штучним покриттям у комунальному закладі "Ліцей “Надія”" Світловодської районної ради (будівля № 2) по вул. Центральна, 34, с. Григорівка ).

12,6 млн грн – охорона здоров’я (будівництво типової сільської амбулаторії на території с.Велика Скельова, капітальний ремонт будівель Микільської амбулаторії загальної практики сімейної медицини, придбання автомобілів та засобів пересування, проведення комплексних заходів з покращення матеріально-технічного стану закладів охорони здоров'я району).

1,8 млн грн – культура (будівництво пам’ятника Борцям за Волю та Незалежність України у м. Світловодську, утеплення фасаду Глинського сільського Будинку культури, придбання музичного та звукового обладнання). 

31,1 млн грн – ремонт доріг місцевого значення (С121905 Миронiвка-Озера - вихід на а/д М-22; ремонтні роботи ділянки Миронiвка-Озера протяжністю 5 км; О121901 Світловодськ-Миронівка-Діброви (межа районів) протяжністю 1,8 км; С121915 Вільне- (Світловодськ- Павлівка) на ділянці с. Вільне – 1,3 км; С 121906 (Іванівка-Захарівка) в районі села Аудиторівки). 

– Так, дійсно, ми також бачимо певні зміни протягом останніх 5 років. У селах району будуються, ремонтуються та оснащуються сучасними меблями й обладнанням дитячі садки, школи та заклади медицини. Завдяки грамотній комунікації з представниками державних органів виконавчої та законодавчої влади вам вдалося залучити на розвиток району додаткові кошти у розмірі трьох його річних бюджетів. Скажіть, будь ласка, чи кожний пересічний громадянин може управляти таким великим господарством? 

– На мою думку, для цього, у першу чергу, необхідна фахова освіта та досвід роботи в системі державного управління. Тільки за умови такого поєднання та наявності дієвої команди можна досягнути певних результатів.

– Як ви вважаєте, чи відповідаєте ви зазначеним критеріям?  

– Так, я маю дві вищі освіти за спеціальностями "педагогіка" та "державне управління". Маю певний досвід роботи на посадах в галузі освіти, посідав керівні посади в міськвиконкомі та в районній державній адміністрації. З 2015 року обраний головою Світловодської районної ради, де працюю по теперішній час.

– Ви сказали про наявність команди. А чи є вона у вас, враховуючи те, що ви є керівником міського осередку політичної партії ВО "Батьківщина"?

– Хочу розмежувати питання політичної діяльності і професійної. Якщо розглядати професійну діяльність, то, звісно, це фахові працівники депутатського корпусу районної та сільських рад, спеціалісти районної державної адміністрації та сільськи голови. Якщо мова йде про політичну команду, то партія ВО "Батьківщина" 5 років готувалася до місцевих виборів. Вона оновила свій склад та, на моє переконання, гідно представить "Батьківщину" як на місцевих виборах 2020 року, так і після їх проведення.

– Ви особисто плануєте балотуватися від партії ВО "Батьківщина" на місцевих виборах 2020 року?

– Є бажання змінити життя громадян у місті на краще, але остаточне рішення за партійною конференцією, яка відбудеться 17 вересня 2020 року.
[img]



































[/img]
Додати коментар
Або увійдіть через соціальні мережі
Популярне
“Добрадівці” побували на відкритому турнірі козацького багатоборства
Золоті призери чемпіонату міста Світловодська з футболу присвятили свою перемогу полеглому воїну Олександру Іванушку
Світловодські «Комети» будуть грати у фіналі чемпіонату України!
Дмитро Гонтар біг світловодською набережною, уявляючи, що біжить під київськими каштанами
У футбольному турнірі пам'яті Олександра Іванушка перемогла команда Світловодська
Мультiмедиа
У футбольному турнірі пам'яті Олександра Іванушка перемогла команда Світловодська
Світловодська громада попрощалася з Олександром Іванушком
Двісті дев'яту річницю від дня народження Тараса Шевченка відзначили у Світловодську (Доповнено)
Світловодськ попрощався з захисником України Сергієм Батяшовим
Щиро вітаємо всіх вчителів України з професійним святом!