» » Безпека дітей і підлітків – один з моїх пріоритетів

Безпека дітей і підлітків – один з моїх пріоритетів


Як батька трьох дітей, 10, 12 і 16 років, кандидата в депутати Світловодської міської ради від ВО «Батьківщина» по округу №5 Володимира Івановича Петрова турбує безпека світловодських школярів. На цю тему – наша розмова. 

– Володимире, ви успішний підприємець, живете у Світловодську вже 40 років з перервами на навчання та службу у Збройних силах України, але вас мало знають у місті. Тому і про ваші добрі справи мало кому відомо. Чому так сталося?

– Як я вам говорив у поперед-ньому інтерв’ю, я звик більше робити, менше говорити. Усі мої підприємства зареєстровані  у Світловодську і Світловодському районі, я сплачую податки до місцевих бюджетів, але значна доля мого бізнесу пов’язана з Кременчуком. Туди я рано вирушаю вирішувати питання з поставками і транспортуванням нафтопродуктів і пізно ввечері повертаюся до рідного міста. Скажу відверто, через надзвичайну завантаженість я дуже мало особисто спілкувався з людьми. Доручав це своїм співробітникам і активістам ГО «Майбутнє без меж» і таким чином мав зворотній зв’язок. Але настав час самому розібратися, чому ж так багато проблем у міському господарстві, чому так мало уваги приділяється організації дозвілля підлітків, безпеці наших дітей. 

– Що саме вас турбує у цій площині і що ви плануєте зробити?

– Я живу на Ревівці і бачу, що дозвілля підлітків полягає у сидінні на лавочках біля під’їздів, невимушеному спілкуванні за пляшкою пива чи чогось міцнішого та ще й під гучну музику. До однієї такої компанії я звернувся з простим питанням: «Що я повинен зробити для того, щоб вони не заважали іншим людям відпочивати?» Вони охоче пішли на діалог, і в процесі розмови я зрозумів, що ніхто до мене їхньою долею предметно не цікавився. Сьогодні ми разом створюємо зону відпочинку неподалік будинку №3, що у провулку Вітрівський. У планах орендувати цокольне приміщення для облаштування спортивної зали. Колись вона тут була, тренер приїздив до них і проводив заняття. Треба до цього повернутися. 

Друге питання – безпека наших дітей на дорогах. Думаю, кожен житель міста знає, що з цим у нас велика проблема, особливо у світлі останніх «гучних» ДТП, коли були скалічені молоді люди на пішохідних переходах. Я вирішив за власний рахунок привести до ладу переходи на Ревівці, особливу увагу зверну на перехід біля школи № 9. З цього приводу поспілкувався з директором школи і головою квартального комітету. Вони розповіли, що неодноразово зверталися до міської влади, але їх запевнили, що для цього потрібні 100 тис. грн (це просто смішно!), котрих, звісно, у міському бюджеті немає. Я сам очищу переходи, зроблю «лежачі поліцейські», нанесу розмітку якісною люмінісцентною фарбою, щоб вони «працювали» у темну пору доби, і з обох боків встановлю манекени «школяр». Я закупив 8 таких манекенів, 2 вже встановив, ви їх можете побачити біля «Маркетопту» на Ревівці і біля школи №5, де я колись вчився у першому класі, до речі. Головне, щоб мені не заважали чиновники, а чимскоріше видавали дозвільні документи. Відповідні заяви я вже написав. 

– Володимире, з власного досвіду можу вам сказати, що люди звинуватять вас у передвиборному піарі і навряд чи подякують…

– А мені і не потрібні подяки. Я навів лад у своїй оселі, своєму дворі і тепер хочу навести лад у районі, де я живу. Для скептиків хочу підкреслити, що вся ця робота ведеться незалежно від виборів і буде вестися і після них, теж незалежно від того, виберуть мене депутатом міської ради чи дадуть перевагу людині, яка нічого не спроможна зробити, окрім написання депутатських запитів. Таких, розповідають виборці, тут було кілька. До речі, я протягом шести років з ГО «Майбутнє без меж» намагався робити добрі справи, аж раптом почув, що діючі депутати регулярно присвоюють собі наші напрацювання. Це стало однією з причин, чому я вирішив не стояти осторонь, а піти у депутати і впливати на процеси розвитку Ревівки, Нового міста, Рибоколгоспу, Озер, Миронівки і Великої Скельової, всього округу №5.

– Дякую вам за цікаву розмову і бажаю успіхів!
[img]










[/img]

Автор: Тетяна Дроздова

Більше за темами: Петров
Додати коментар
Або увійдіть через соціальні мережі
Популярне
“Добрадівці” побували на відкритому турнірі козацького багатоборства
Золоті призери чемпіонату міста Світловодська з футболу присвятили свою перемогу полеглому воїну Олександру Іванушку
Світловодські «Комети» будуть грати у фіналі чемпіонату України!
Дмитро Гонтар біг світловодською набережною, уявляючи, що біжить під київськими каштанами
У футбольному турнірі пам'яті Олександра Іванушка перемогла команда Світловодська
Мультiмедиа
У футбольному турнірі пам'яті Олександра Іванушка перемогла команда Світловодська
Світловодська громада попрощалася з Олександром Іванушком
Двісті дев'яту річницю від дня народження Тараса Шевченка відзначили у Світловодську (Доповнено)
Світловодськ попрощався з захисником України Сергієм Батяшовим
Щиро вітаємо всіх вчителів України з професійним святом!