» » „... От зараз сиджу біля ями – щоб ці... людям похорони не зірвали” – Тетяна Криворучко

„... От зараз сиджу біля ями – щоб ці... людям похорони не зірвали” – Тетяна Криворучко

Кладовищенська тиша... Це не про погост за „керамічним”. Або знову Богдан Ігоревич

Не встигли як слід просохнути чорнила з описанням того, як активісти (Людмила Павловська, Валентина Юрченко і Юрій Сапянов) у кабінеті мера Андрія Маліцького виборювали право однієї жіночки гідно і вчасно поховати свого чоловіка, бо у праві на могилу якому їй було відмовлено таким собі Богданом Ігоревичем, представником КП „Комбінат комунальних послуг”, на якого, схоже, покладено функції такого собі кладовищенського „смотрящого”. Як тут – ще один епізод, де фігурує... Правильно, все той же Богдан Ігоревич. Цього разу про пригоду розповіла ритуальна ФОП Тетяна Криворучко.

Так от... Зрання, 26 травня пані Тетяна отримала замовлення на проведення цього ж дня в останню путь спочилої жінки, на ділянці, яку вона обслуговує. На законних підставах, до слова. Копати могилу вона терміново викликала копача, який офіційно у неї працевлаштований, теж, до слова. І отримавши дозвіл від наглядачки за даною частиною кладовища  (іменується „старою”) Галини Дзугань, копач взявся за роботу. Але тут, як тут... Правильно, все той же Богдан Ігоревич. І почалося... 

Він почав гриміти і на нещасного копача, і на нещасну Галину Іванівну, і на Тетяну..., яка негайно примчала на могильно-батальне місце... Мов, сипав на них „смотрящий”, без відповідної заяви до ККП (і без його дозволу) ви не маєте права не те, що тут щось копати, навіть, лопату до рук брати... На відміну від копача і пані Галини, які тряслися від лютого пана Богдана, пані Тетяна послала останнього за маршрутом „руского воєнного корабля” і викликала поліцію. Та невдовзі приїхала. Зафіксувала конфлікт, і, не заборонивши копачеві рити яму, поїхала у зворотньому напрямкові. Порадивши, хіба що, Тетяні Криворучко таки написати заяву на ККП. Що вона і зробила.

„Тільки от дивно, чому одні ритуальники мають писати такі заяви, а інші (свої) – ні?, обурюється Криворучко. – А один з таких привілейованих, взагалі, уповноважений збирати з ФОПів гроші за викопані ними могили, які потім він передає на комбінат. Скільки він туди здає – не знаю... Корупція така, якої я ще у світі не бачила! А оцей Богдан Ігоревич... Наскільки мені відомо, він уповноважений наглядати геть за іншого частиною кладовища. Чому він до мене приперся?.. От зараз сиджу біля ями – щоб ці... людям похорони не зірвали”, резюмувала пані Тетяна.


Коротше, як бачимо, у ритуальному бізнесі Світловодська відбувається якась дивна свистопляска між ККП і привілейованими ним ФОПами, з одного боку і рештою, з іншого. Останні, до слова, на перших написали ще 28 квітня колективного листа-скаргу на ім’я міського голови, перелічивши неподобства цих перших у веденні цього специфічного підприємництва. Всього – шість підписів. На відповідь від Андрія Івановича вони все ще чекають.

Віталій Асауленко.
Фото з архіву.   
Додати коментар
Або увійдіть через соціальні мережі
Популярне
“Добрадівці” побували на відкритому турнірі козацького багатоборства
Золоті призери чемпіонату міста Світловодська з футболу присвятили свою перемогу полеглому воїну Олександру Іванушку
Світловодські «Комети» будуть грати у фіналі чемпіонату України!
Дмитро Гонтар біг світловодською набережною, уявляючи, що біжить під київськими каштанами
У футбольному турнірі пам'яті Олександра Іванушка перемогла команда Світловодська
Мультiмедиа
У футбольному турнірі пам'яті Олександра Іванушка перемогла команда Світловодська
Світловодська громада попрощалася з Олександром Іванушком
Двісті дев'яту річницю від дня народження Тараса Шевченка відзначили у Світловодську (Доповнено)
Світловодськ попрощався з захисником України Сергієм Батяшовим
Щиро вітаємо всіх вчителів України з професійним святом!