» » Світловодськ потрапив у поле зору Антимонопольного комітету

Світловодськ потрапив у поле зору Антимонопольного комітету


Підприємці Едуард Івашин та Максим Черняк за змову на торгах оштрафовані і не зможуть брати участь у відкритих торгах найближчі три роки. Таку новину повідомляє Павло Лісниченко, Центр медіарозслідувань "ПРОЗОРО" та сайт «Без Купюр» 

 «Адміністративна колегія Кіровоградського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України підтвердила висновки громадських експертів, оштрафувавши підприємців Едуарда Івашина та Максима Черняка за змову та торгах. Відповідна інформація оприлюднена на офіційному сайті комітету. 

Мова йде про закупівлю робіт із поточного ремонту тротуарів у Світловодську в червні 2018 року. Тоді перемогу та підряд, запропонувавши виконати роботу за 487 тисяч гривень, здобув прописаний у Світловодську ФОП Черняк Максим Миколайович. На момент проведення торгів експерти Центру медіарозслідувань «Прозоро» з’ясували, що обидва ФОПа завантажували свої документи в систему ProZorro з інтервалом менш ніж півгодини одне від одного. Крім того в «шапці» поданих документів вписали спільний номер телефону: (05236) 2-54-54. Ба більше, у довідці про джерела поставки матеріалів ФОП Черняк Максим Миколайович вказав, що плитку та бордюри купуватиме у ФОП Івашина Едуарда Васильовича. Постачальники гранвідсіву, піску, цементу та інших матеріалів у підприємців також спільні. Як і один на двох субпідрядник – Шеремет Олександр Васильович. 

Під час розгляду справи Антимонопольним комітетом було встановлено додаткові обставини, які вказують на узгодженість дій учасників. Як з’ясувалось, підприємці, пов’язані між собою сімейними відносинами через Івашину (Черняк) Анну Едуардівну, яка є дочкою Едуарда Івашина та дружиною Максима Черняка. Крім того, завантажуючи документи до системи ProZorro родичі-«конкуренти» використовували спільну IP-адресу. 

У підсумку адмінколегія Кіровоградського обласного тервідділення АМКУ  вирішила накласти на підприємців штраф у розмірі 43,92 тисячі гривень на кожномго. Окрім того ФОПи не зможуть брати участь у відкритих торгах найближчі три роки».

Нагадаємо, що тендер з озеленення міста на близько півмільйона гривень, який виграло комунальне підприємство «Житлосвіт2012» визнано неправомірним. Як ці події позвязані? Відбувалися в один і той же період, на одній локації з метою здивувати народ оновленими круглими клумбами біля адмінбудинку та тротуарами навколо них. Здивували прокуратуру та  антимонопольний комітет…
«СВ»
Фото з архіву.
[img]















[/img]
Додати коментар
Або увійдіть через соціальні мережі
Популярне
“Добрадівці” побували на відкритому турнірі козацького багатоборства
Золоті призери чемпіонату міста Світловодська з футболу присвятили свою перемогу полеглому воїну Олександру Іванушку
Світловодські «Комети» будуть грати у фіналі чемпіонату України!
Дмитро Гонтар біг світловодською набережною, уявляючи, що біжить під київськими каштанами
У футбольному турнірі пам'яті Олександра Іванушка перемогла команда Світловодська
Мультiмедиа
У футбольному турнірі пам'яті Олександра Іванушка перемогла команда Світловодська
Світловодська громада попрощалася з Олександром Іванушком
Двісті дев'яту річницю від дня народження Тараса Шевченка відзначили у Світловодську (Доповнено)
Світловодськ попрощався з захисником України Сергієм Батяшовим
Щиро вітаємо всіх вчителів України з професійним святом!