» » Михайло Бур’янський: “Будуємо,щоб жити, живемо,щоб будувати!”

Михайло Бур’янський: “Будуємо,щоб жити, живемо,щоб будувати!”

Днями одне з потужних підприємств Світловодської громади ТДВ “Обєднання “Дніпроенергобудпром” відзначить свою 61-шу річницю з дня заснування. Про історію обєднання, про людей, які її творили і продовжують творити, про друге дихання підприємства, завдяки ПП “Віктор і К”, розповідає директор Михайло Бурянський. 

- Свою історію наше підприємство розпочинає з далекого 1960року. Після закінчення будівництва Кременчуцької ГЕС група підприємств,що будували ГЕС, були об’єднані в одне підприємство - Власівський завод ЗБВ, і підпорядковані Дніпровському Комбінату Промислових підприємств. У тому ж році наказом №121міністра будівництва  електростанцій   було прийнято рішення, на базі лівобережної площадки Власівського заводу ЗБВ створити сучасне підприємство для забезпечення будівництва Каховської та Київської ГЕС збірним залізобетономі нерудними матеріалами, потужністю 200тис. куб. м збірного залізобетону на рік.

На підставі наказу Головного виробничого комітету з енергетики та елекрифікації №59-а від 31 серпня 1963 року  Власівський  завод збірного залізобетону був об’єднаний з Власівським заводом залізобетонних конструкцій і нерудних матеріалів. Це і є офіційною датою народження заводу.

За роки свого існування з наших конструкцій побудовано 13 атомних станцій, 37 теплових станцій та тепломагістралей, мійльйоникілометрів ліній електропередач та безліч корпусів промислових підприємств.

За значний внесок у розвиток економіки  держави указом президії Верховної ради підприємство нагороджено орденом «Знак Пошани», а сотні праціників підприємства високими державними нагородами. Колишній генеральний директор Марон Іван Едуардович удостоєний високих звань “Заслужений енергетик” та “Заслужений будівельник України”.

У промисловому виробництві продукція ТДВ «ОДЕБП» використовується при будівництві аеропортів, реконструкції морських портів, будівництві контейнерних терміналів, облаштуванні під’їзних терміналів та будівництві свердловин в нафтовій та газовій промисловості.  
Технічні служби ТДВ «ОДЕБП» ведуть пошук запровадження нових перспективних напрямків продукції. Разом з Одеською фірмою «Марін Проєкт» вони здійснили розробку та поставили на виробництво плити покриття для морських контейнерних терміналів 1-П-60  ПАГ-18, ПАГ-22.

Після здобуття незалежності України, виробниче Об’єднання «Дніпроенергобудпром» стало акціонерним товариством і провело переорієнтацію виробництва на потреби народного господарства України. За короткий період було освоєно нову продукцію: швидкомонтовані будівлі; житлове будівництво; будівлі сільськогосподарського призначення; логістичні склади; соціальне будівництво.

У свій час величезний внесок у створення та розвиток Об’єднання внесли колишні генеральний директор Марон І.Е., заступник генерального директора Чекаленко Л.М., керівники підрозділів Шморгун А. Ф., Кушнір В.І., Маріщенко С.В., Кіндра П.З., Золотаревський Г.М. та багато інших. Держава високо оцінила їхнюроботувисокими державними нагородами та званнями.

На підприємстві працює чимало працівників, які мають стаж роботи понад 40 роківта займають ключові посади в організації виробництва. Серед них: Ільєвський М.П., Сєдакова Л.В., Михайленко О.В., Матвієнко А.П., Михайленко Г.В., Ломонос Ф.Л., Кириченко М.Ф. та багато інших.

Сьогодні підприємство отримало практично друге життя. До складу підприємства, як головний акціонер, увійшло ПП «Віктор і К»на чолі з генеральним директором Королем Вікторем Михайловичем. Власники намітили амбітний план реконструкції та розвитку підприємства: оновлюється технічне обладнання, розробляються новінапрямки перспективного розвитку, багато уваги приділяється залученню молоді на підприємство, проводиться реконструкція та капітальний ремонт приміщень, щопокращать соціальні умови праці на підприємстві.

Працюючи в надзвичайно тяжких умовах, нам вдалося не тільки не зупинити виробництво, а збільшити його обсяги майже удвічі, у порівнянні з 2019-2021р.р. У цьому величезна заслуга нинішніх організаторів виробництва: головного інженера Карачевцева Б.В., комерційного директора Джумала Я.С., інженера-маркетолога Гармаш Д.О., начальника виробничого відділу – Михайленко Г.В., ну і, звісно, начальників цехів: Духна Г.П., Кириченка М.Ф., Балан Н.В., Колосова А.М.

Колектив ТДВ  «Об’єднання Дніпренергобудпром» робить усе, щоб зберегти традиції об’єднання, прискорити перемогу України та перейти до мирного життя.

Від нашої стабільної роботи залежить наповнення бюджету та добробут сімей, які працюють в нашому колективі. Наш девіз:  “Будуємо,щоб жити, живемо, щоб будувати!”

Вітаю всіх працівників, ветеранів виробництва ТДВ «Об’єднання  Дніпроенергобудпром» з днем заснування підприємства. Бажаю всім нам скорішої Перемоги, витримки, віри в світле майбутнє нашого колективу та незалежної України! 
[img][/img]
Додати коментар
Або увійдіть через соціальні мережі
Популярне
“Добрадівці” побували на відкритому турнірі козацького багатоборства
Золоті призери чемпіонату міста Світловодська з футболу присвятили свою перемогу полеглому воїну Олександру Іванушку
Світловодські «Комети» будуть грати у фіналі чемпіонату України!
Дмитро Гонтар біг світловодською набережною, уявляючи, що біжить під київськими каштанами
У футбольному турнірі пам'яті Олександра Іванушка перемогла команда Світловодська
Мультiмедиа
У футбольному турнірі пам'яті Олександра Іванушка перемогла команда Світловодська
Світловодська громада попрощалася з Олександром Іванушком
Двісті дев'яту річницю від дня народження Тараса Шевченка відзначили у Світловодську (Доповнено)
Світловодськ попрощався з захисником України Сергієм Батяшовим
Щиро вітаємо всіх вчителів України з професійним святом!