» » На Кіровоградщині організували спільноту тренерок із соціального підприємництва, які працюватимуть на всеукраїнському рівні

На Кіровоградщині організували спільноту тренерок із соціального підприємництва, які працюватимуть на всеукраїнському рівні

Активістки та волонтерки із Кіровоградщини згуртувалися у спільноту тренерок із соціального підприємництва, аби просувати ідею сталого розвитку громадських організацій та волонтерських центрів через трансформацію у соціальні підприємства. 

Ініціаторами творення спільноти стала Кіровоградська обласна організація Всеукраїнської громадської організації “Асоціація сприяння самоорганізації населення”, яка тісно співпрацює із волонтерами у межах втілення Програми підтримки волонтерських центрів уже понад 2 роки та неодноразово фінансово підтримувала проєкти розвитку соціального підприємства на базі волонтерських центрів Кіровоградщини. 

 
 
Ми провели тренінг для тренерів із соціального підприємництва, адже бачимо наскільки успішно розвиваються соціальні підприємництва на Кіровоградщині. До прикладу, у Приютівській ТГ волонтерки відкрили “Мандрівну перукарню”, в Олександрійській ТГ відкрили “Велоцентр”. Увесь отриманий прибуток вони реінвестують на підтримку ЗСУ та громадську діяльність. Поширення цього досвіду через проведення тренінгів - це один із вдалих форматів для навчання громадськості та створення нових можливостей для волонтерських центрів в інших регіонах, де ми розпочинаємо працювати, - розповідає голова КОО ВГО “АССН” Алла Волошина.

Ініціатива зі створенням спільноти тренерок із соціального підприємництва на Кіровоградщині втілена вперше. Це стало можливим завдяки співпраці із Управлінням комунікацій з громадськістю та інформаційної діяльності Кіровоградської ОДА в рамках всеукраїнського Тижня громадянського суспільства та фінансуванню Національного фонду на підтримку демократії (National Endowment for Democracy), який третій рік поспіль підтримує КОО ВГО “АССН” та реалізацію Програми підтримки волонтерських центрів.
Завдяки отриманим знанням щодо організації та проведення тренінгів волонтерки зможуть ділитися своїм досвідом і навчати інших волонтерів темам розвитку соціального підприємництва та адвокації підтримки соціальних підприємців на місцевому рівні. 

Ми втілюємо Програму підтримки волонтерських центрів у 5 регіонах нашої країни: Полтавщина, Вінниччина, Дніпропетровщина, Черкащина, Кіровоградщина і скрізь чуємо про потребу волонтерських центрів забезпечити сталий розвиток і не фокусуватися лише на залученні донатів. Соціальне підприємництво якраз дає можливість забезпечити собі більш-менш стабільні надходження фінансів для закриття потреб військових, - розповідає заступниця голови КОО ВГО “АССН” Світлана- Дубина Литвиненко. 

Під час тренінгу учасниці не лише прокачали знання та навички у темах соціального підприємництва, адвокації та тренерської майстерності, а й визначили цінності спільноти, напрацювали стандарти надання тренерських послуг та спланували перші кроки з розвитку та промоції свого об’єднання. 


Мені дуже сподобався формат навчання, я отримала розуміння, як структурувати свої напрацювання із теми соціального підприємництва, адже наш проєкт зі створення соціальної перукарні в громаді діє і має неабиякий попит та популярність у медіа. Я тепер знаю яким чином розповідати про це іншим і як наш досвід може бути помічним у зростанні інших команд. Надзвичайно цінно перебувати у спільноті однодумців і разом зростати. Стати тренеркою - це для мене нова висота, яка надихає і мотивує водночас, - говорить Наталія Луценко, волонтерка ГО “Творчість. Ініціатива. Енергія”.


Спільнота проводитиме навчання у межах активностей Програми підтримки волонтерських центрів у 5 регіонах нашої країни: Полтавщина, Вінниччина, Дніпропетровщина, Черкащина, Кіровоградщина, а також за запитом.  Тренерки спільноти готові працювати з підприємцями, волонтерами та активістами по всій країні, надаючи їм необхідні знання та інструменти для створення і розвитку соціальних бізнесів. 

 Програма підтримки волонтерських центрів втілюється в межах проєкту «Волонтерський крафт задля Перемоги», який реалізує КОО ВГО «Асоціація сприяння самоорганізації населення» завдяки фінансуванню National Endowment for Democracy.
Додати коментар
Або увійдіть через соціальні мережі
Популярне
“Добрадівці” побували на відкритому турнірі козацького багатоборства
Золоті призери чемпіонату міста Світловодська з футболу присвятили свою перемогу полеглому воїну Олександру Іванушку
Світловодські «Комети» будуть грати у фіналі чемпіонату України!
Дмитро Гонтар біг світловодською набережною, уявляючи, що біжить під київськими каштанами
У футбольному турнірі пам'яті Олександра Іванушка перемогла команда Світловодська
Мультiмедиа
У футбольному турнірі пам'яті Олександра Іванушка перемогла команда Світловодська
Світловодська громада попрощалася з Олександром Іванушком
Двісті дев'яту річницю від дня народження Тараса Шевченка відзначили у Світловодську (Доповнено)
Світловодськ попрощався з захисником України Сергієм Батяшовим
Щиро вітаємо всіх вчителів України з професійним святом!