» » Завжди відкритий до діалогу, конструктивних звернень, пропозицій та співпраці – Олег Медяник

Завжди відкритий до діалогу, конструктивних звернень, пропозицій та співпраці – Олег Медяник

Звіт депутата Кіровоградської обласної ради восьмого скликання  Медяника Олега Григоровича за період роботи  з грудня 2020 року  по  листопад 2021 року.

Моя діяльність, як депутата обласної Ради, зосереджена на відстоюванні законних прав громадян та вирішенні соціально важливих  питань, пов’язаних з життям регіону. Постійно підтримую зв'язок із виборцями, трудовими колективами, державними установами, громадськими організаціями та місцевими радами. У своїй діяльності керуюсь Конституцією України, Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про статус депутатів місцевих рад», Регламентом обласної Ради та іншими нормативно-правовими актами, що визначають порядок діяльності депутатів Ради.

У рамках виконання своїх депутатських повноважень мноюбуло відкрито три громадські приймальні, в яких по графіку проводяться прийоми громадян: у  Світловодській  територіальній  громаді– кожен другий та четвертий вівторок місяця з 9:00 до 11:00; в Онуфріївській ТГ– кожен останній четвер місяця з 10:00 до 12:00, у Великоандрусівській ТГ – з понеділка по п'ятницю  з 8:00  до 17:00.

За звітний період проведено 32 прийоми, отримано 159 звернень, як усних так і письмових. Відповідно до отриманих звернень, громадянам була надана матеріальна допомога  з депутатського фонду на лікування, згідно заяв, яка скінчилась вже у першому півріччі. Подано  37 пропозицій та звернень до обласної ради та обласної адміністрації, Світловодського міськогоголови, головам Онуфріївської та Великоандрусівської сільських рад стосовно ремонту доріг Світловодщини, будівлі шести спортивних майданчиків в рамках програми «Здорова нація». Надана матеріальна допомога на ремонт Куцеволівської лікарської амбулаторії. Також, неодноразово надавалась матеріальна та спонсорська  допомога в проведенні культурно – масових заходів та  спортивних змагань. Крім того, надавалась допомога згідно звернень сільських голів  з нагоди проведення святкових заходів в громадах і селах були надані призи від ТМ «СвітСир».  Були надані багаторазові логістичні послуги благодійному фонду «Милосердя». Неодноразово надавалась матеріальна допомога, та продукція виробництва ТМ «СВІТ СИР» громадській організації  «Іволга» для передачі воїнам АТО. Також, була надана  допомога в придбанні спортивного інвентарю та  надавалась допомога медичним, освітнім, культурним закладам  на окрузі та матеріальна допомога волонтерським організаціям.

Виступив генеральним спонсором спортивних змагань «Богатирські ігри» та  Першості Кіровоградської області з боксу серед юнаків.

Працюю у складі  постійної депутатськоїкомісії обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, свободи слова, правової та антикорупційної політики. За звітний період проведено  більше 10 засідань, прийнято рішення та  зроблено  рекомендації  з  більш ніж 50 важливих питань.  
   
В ході роботи обласною радою розглянуто та  затверджено ряд важливих  програм, які я підтримав, а саме:програми соціально – економічного розвитку на 2021- 22 роки;  програму виконання судових рішень про стягнення коштів з Кіровоградської обласної ради на 2021- 2025 роки, обласну комплексну програму соціальної підтримки учасників АТО/ООС, членів та сімей загиблих, померлих учасників АТО /ООС, постраждалих учасників  Революції Гідності учасників  добровольців, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на Сході України та увічнення пам’яті загиблих (померлих)  ветеранів у Кіровоградській області на 2021 – 2025 роки;комплексну програму профілактики злочинності в Кіровоградській області на 2021 – 2025 роки;регіональну економічну програму "Ліси Кіровоградщини "на 2021 – 2025 роки; комплексну  програму сприяння розвитку  громадянського суспільства, інформаційної сфери та книговидання у  Кіровоградській області  на 2021 – 2025 роки; програму реконструкції кінотеатру «Мрія» Онуфріївської ТГ під спортивний комплекс вартістю 8 млнгрн; комплексну програму сприяння розвитку громадянського суспільства, інформаційної сфери та книговидання у Кіровоградській області на період до 2026 року; обласну цільову соціальну програму "Молодь Кіровоградщини" на 2021-2025 роки; обласну цільову соціальну програму "Молодь Кіровоградщини" на 2021-2025 роки;  програму формування позитивного міжнародного та інвестиційного іміджу Кіровоградської області на 2022-2024 рок;
комплексну програму сприяння розвитку громадянського суспільства, інформаційної сфери та книговидання у Кіровоградській області на період до 2026 року; інвестиційну програму  ОКВП “Дніпро-Кіровоград” на 2022 рік та план розвитку ОКВП “Дніпро-Кіровоград” на 2022-2026 роки; стан підготовки об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери області до роботи в осінньо-зимовий період 2021/2022 року.

Мною підтримано ряд звернень до Президента України, до Верховної ради України, Кабінету Міністрів України: з приводу належного фінансового забезпечення сфери охорони здоров’я; щодо забезпечення прав дітей з особливими освітніми потребами на психолого-педагогічні та корекційно – розвиткові послуги в інклюзивно – ресурсних  центрах;  щодо зниження тарифів на житлово-комунальні послуги для населення; про вдосконалення порядку надання фінансової підтримки суб'єктам малого та середнього підприємництва через Регіональний фонд підтримки підприємництва у Кіровоградській області; про звернення Кіровоградської обласної ради до Кабінету Міністрів України,  щодо вирішення проблеми справедливого пенсійного забезпечення колишніх військовослужбовців та ветеранів силових структур; про звернення,  щодо належного функціонування служби екстреної медичної допомоги у Кіровоградській області; про створення «скейт парку» в  місті Світловодську; про придбання шкільного автобусу  для Велико Андрусівської громади; з   приводу вирішення питань, пов’язаних із припиненням експлуатації та ліквідацією Смолінської шахти ДП “СхідГЗК”.

Крім того,   підтримав  конструктивні звернення до Кіровоградської обласної ради, а саме: щодо проведення ремонту дороги Т12-11, що сполучає м. Знам’янку та м. Світловодськ;  про вирішення фінансової потреби для проведення аварійно-відновлюваних робіт по здійсненню заходів, щодо боротьби з шкідливою дією вод у населених пунктах Онуфріївської громади.

Відповідно до звернень громадян були направлені звернення до органів місцевого самоврядування, зокрема: щодо передбачення необхідної суми для забезпечення потреб депутатів, щодо надання матеріальної допомоги громадянам на лікування, вирішення соціально-побутових проблем; щодо проведення ремонтних робіт на ділянці дороги Р-10, в межах міста Світловодськ; щодо проведення ремонтних робіт автомобільної дороги Т1215 Глинськ – Олександрія  – Петрово; щодо проведення ремонтних робіт по відновлення інфекційного відділенню Світловодської ЦРЛ та реконструкції Світловодського міського Палацу культури; щодо реалізації державної програми «Здорова нація» на території Світловодської громади;щодо реконструкції Очисних споруд в Онуфріївській громаді;лобіював питання щодо включення до плану проведення  відновлювальних та ремонтних  робіт Світловодського Палацу Культури, Онуфріївського парку родини Товстих.
Як депутат Кіровоградської обласної ради, входжу до складу контрольної комісії  обласної ради, що займається  проведенням аналізу фінансово - господарської діяльності ОКВП «Дніпро  - Кіровоград», якості надання послуг  населенню Кіровоградської області і Світловодської ТГ та с. Подорожнє в тому числі. Не одноразово приймав участь у нарадах по будівництву нових очисних споруд у Світловодську, які швидше за все запрацюють наприкінці 2022року.  Займався вивченням питання тарифів на послуги з центрального водопостачання та водовідведення з внесенням рекомендацій по їх зниженню. Приймаю активну участьв роботі цієї комісії, оскількипитання формування тарифів та якості надання послуг є актуальним іважливим.

Відстояв в обласній раді кандидатуру Веніаміна Клічука керівника громадської організації «Айшифт», ініціатора створення скейт парку в місті Світловодську на номінування премією Верховної Ради України «За внесок Молоді у розвиток Парламентаризму місцевого самоврядування України».

 Виступив спонсором та  став співорганізатором  СВІТЛОВОДСЬКОЇ PROMO АСОЦІАЦІЇ (SPA), регіональної креативної спільноти, що об`єднує представників туристично – рекреаційних  локацій, ресторацій, культурно – мистецьких закладів та організацій, органів місцевої влади та державних установ, ЗМІ та громадських інституцій Світловодської, Онуфріївської та Великоандрусівської  громад. Основною метою створення даної організації  є  популяризація та розвиток туризму в нашому регіоні.

Завжди відкритий до діалогу, конструктивних звернень, пропозицій та співпраці.

Контактний номер телефону громадської  приймальні: 098-742-74-90
Додати коментар
Або увійдіть через соціальні мережі
Популярне
“Добрадівці” побували на відкритому турнірі козацького багатоборства
Золоті призери чемпіонату міста Світловодська з футболу присвятили свою перемогу полеглому воїну Олександру Іванушку
Світловодські «Комети» будуть грати у фіналі чемпіонату України!
Дмитро Гонтар біг світловодською набережною, уявляючи, що біжить під київськими каштанами
У футбольному турнірі пам'яті Олександра Іванушка перемогла команда Світловодська
Мультiмедиа
У футбольному турнірі пам'яті Олександра Іванушка перемогла команда Світловодська
Світловодська громада попрощалася з Олександром Іванушком
Двісті дев'яту річницю від дня народження Тараса Шевченка відзначили у Світловодську (Доповнено)
Світловодськ попрощався з захисником України Сергієм Батяшовим
Щиро вітаємо всіх вчителів України з професійним святом!