» » Чому у Світловодську не відкрилася 83-тя сесія міськради?

Чому у Світловодську не відкрилася 83-тя сесія міськради?


А тому, що 82-у сесію Юрій Сапянов, будучи вже секретарем, повноваження якого депутати достроково припинили, закрив її незаконно. 

Щоби збагнути причину не відкриття позачергової, 83-ї сесії, Світловодської міської ради 5 березня, треба пригадати перебіг її попередниці… 

82 сесія, що відкрилася 24 лютого, була закрита 28 лютого. Під час пленарного засідання  більшістю голосів Юрія Сапянова було позбавлено секретарських повноважень. Але для обрання його наступника, у даному випадку – Марка Сіромахи, забракло одного голосу. Що призвело до розгардіяшу не лише у сесійній залі – обранці, АТОвці та інші небайдужі містяни ледве не чубилися між собою від третього поверху адмінбудинку до самого його ґанку. 

А тим часом повалений/не повалений Сапянов 28 лютого, не зваживши на те, що кворуму для легітимізації рішень не було, здійснив «прогін» питань порядку денного та закрив сесію. І на 5 березня оголосив про проведення наступної, позачергової, сесії. Причина – виділення коштів з міського бюджету на проєктно-кошторисну документацію задля капітальної реконструкції приймального відділення хірургічного корпусу. А ще – участь міського бюджету у процесі закінчення реконструкції інфекційного відділення ЦРЛ, яка, через нерозторопність місцевих господарників, ось уже третій рік перебуває у замороженому стані. 

У очікуванні кворуму означеного дня, Сапянов, розтлумачивши всі нюанси, запросив до трибуни головного лікаря Світловодської ЦРЛ Юрія Котенка. Та довго йому довелося там стояти, вислуховуючи перепалку обранців із Сапяновим, якого вони аж ніяк не вважали за секретаря, до того ж, закидали йому, що він неправомірно закрив 82 сесію. Адже сесії не можуть ані відкриватися, ані закриватися за відсутності необхідного кворуму. Тобто, мало того, що «царь нє настоящій», так він ще таке сакральне дійство органу місцевого самоврядування, як сесія, спотворює. 

… Ні, Котенко таки зміг окреслити означене питання. Але у сесійній залі зареєструвалося лиш 11 депутатів. На 11 ранку – година очікування – чисельність обранців не зросла. Не відбулася сесія…
[img]




[/img]

Автор: Віталій Асауленко

Фото: Ігор Котляров

Додати коментар
Або увійдіть через соціальні мережі
Популярне
“Добрадівці” побували на відкритому турнірі козацького багатоборства
Золоті призери чемпіонату міста Світловодська з футболу присвятили свою перемогу полеглому воїну Олександру Іванушку
Світловодські «Комети» будуть грати у фіналі чемпіонату України!
Дмитро Гонтар біг світловодською набережною, уявляючи, що біжить під київськими каштанами
У футбольному турнірі пам'яті Олександра Іванушка перемогла команда Світловодська
Мультiмедиа
У футбольному турнірі пам'яті Олександра Іванушка перемогла команда Світловодська
Світловодська громада попрощалася з Олександром Іванушком
Двісті дев'яту річницю від дня народження Тараса Шевченка відзначили у Світловодську (Доповнено)
Світловодськ попрощався з захисником України Сергієм Батяшовим
Щиро вітаємо всіх вчителів України з професійним святом!