» » Чи можливо в Україні висадити 1 мільйон дерев за один день? (ДОПОВНЕНО)

Чи можливо в Україні висадити 1 мільйон дерев за один день? (ДОПОВНЕНО)


Думаємо, цілком можливо, якщо до загальнодержавної екологічної акції "Озеленення України" з осіннього висаджування одного мільйона дерев долучиться кожен з нас. У четвер, 15 жовтня, колектив державного підприємства «Світловодське лісове господарство» висадив 4300 саджанців сосни звичайної у Крилівському лісництві. І це тільки початок!

До заходу, організованого берегинею лісу, директоркою ДП «Світловодське лісове господарство» Валентиною Здебською долучилися співробітники Світловодської районної державної адміністрації та районної ради на чолі з Віктором Селичем та Романом Домбровським, працівники господарства з дітьми та онуками, журналісти.  

Погода сприяла плідній роботі учасників акції, було тепло і сонячно. Лісівники заздалегідь підготували посадковий матеріал, зробили трактором з плугом траншеї для висадки сосни, підготували спеціальні інструменти – мечі. Можна було б зразу ж ставати до роботи, але ж у нас акція Всеукраїнського масштабу! 

Валентина Здебська коротко нагадала про її організаторів – Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів та Державне агенство лісових ресурсів. Повідомила про те, що лісівники створюють щороку біля 30 га нових лісів, вирощують близько 400 тисяч саджанців, біля 8 тисяч декоративних рослин. А Світловодське лісове господарство є бюджетоутворюючим і про це красномовно свідчать цифри: за 9 місяців поточного року до бюджетів усіх рівнів сплачено 4 мільйони гривень платежів, з них – 2 млн грн – до державного бюджету, 1,5 млн – до місцевих бюджетів, 0,8 млн грн становить єдиний соціальний внесок.

Директорка підприємства висловила задоволення тим, що на її запрошення відгукнулися районна влада, редакції газет і кабельного телебачення, діти і онуки працівників. Звернулися до учасників акції і Роман Домбровський, і Віктор Селич. Головна думка така: кожне посаджене дерево – це наш внесок у наше майбутнє!

Далі був майстер-клас від Валентини Здебської: як правильно саджати сосну, після чого учасники акції розбилися на пари і почали створювати молодий ліс на площі 1 гектар. 

Інженер з охорони праці лісгоспу, лісівник з 40-річним стажем, 62-річний Володимир Щербатко прийшов на акцію з двома онуками – школярами – Веронікою та Дмитром. Діти завзято саджали маленькі рослинки, а ми поцікавилися, чи не планують вони пов’язати своє доросле життя з лісовим господарством. 

«Хіба що буду допомагати діду, – відповіла Вероніка. – Мене цікавить модельний бізнес, я вже відвідую школу моделей…» 

Дмитро ж сказав, що, можливо, продовжить справу діда, що не може не тішити Володимира Щербатка. 

Валентина Здебська щиро раділа результатам роботи і по її закінченню, як добра господиня, тут же, у лісі, влаштувала частування всіх учасників заходу.

[img]






























































[/img]

Автор: Тетяна Дроздова

Фото: Ігор Котляров

Додати коментар
Або увійдіть через соціальні мережі
Популярне
“Добрадівці” побували на відкритому турнірі козацького багатоборства
Золоті призери чемпіонату міста Світловодська з футболу присвятили свою перемогу полеглому воїну Олександру Іванушку
Світловодські «Комети» будуть грати у фіналі чемпіонату України!
Дмитро Гонтар біг світловодською набережною, уявляючи, що біжить під київськими каштанами
У футбольному турнірі пам'яті Олександра Іванушка перемогла команда Світловодська
Мультiмедиа
У футбольному турнірі пам'яті Олександра Іванушка перемогла команда Світловодська
Світловодська громада попрощалася з Олександром Іванушком
Двісті дев'яту річницю від дня народження Тараса Шевченка відзначили у Світловодську (Доповнено)
Світловодськ попрощався з захисником України Сергієм Батяшовим
Щиро вітаємо всіх вчителів України з професійним святом!