» » Лісівники Світловодщини зустрічають професійне свято хорошими показниками

Лісівники Світловодщини зустрічають професійне свято хорошими показниками


Напередодні професійного свята до редакції газети «Світловодськ вечірній» – улюбленого видання лісівників – завітав т.в.о. директора державного підприємства «Світловодське лісове господарство» Михайло Косенко. З ним – наше ексклюзивне інтерв’ю.

– Михайле Григоровичу, щиро вітаємо вас з прийдешнім святом! Бажаємо успіхів у справі створення нових лісів та їх зберіганні. Читачі «Вечірки» чимало знають про ваше підприємство завдяки нашій співпраці, а про вас особисто – значно менше, адже ви новий керівник.   Розкажіть, будь ласка, про себе. 

– У лісовій галузі я працюю з 2007 року. За цей час пройшов шлях від старшого майстра лісу до головного лісничого підприємства. Про роботу лісівника я мріяв з дитинства, тому і пішов вчитися спочатку у Лубенський лісотехнічний коледж. Там отримав кваліфікацію техніка лісового господарства, а потім продовжив навчання у Національному університеті біоресурсів і природокористування України (м. Київ), де вже став магістром лісового господарства. У Світловодському ДП я працюю головним лісничим з травня 2020 року, приїхав на запрошення добре знаної у Світловодську директорки Валентини Павлівни Здебської. Вона знала про мої професійні якості і відповідальне ставлення до роботи в Онуфріївському лісгоспі. А коли її запросили на роботу у місцеве самоврядування, у лютому 2021 року мене призначили тимчасово виконувати обов’язки директора.

– Ви продовжили позитивні напрацювання вашої попередниці, чи, як часто буває у нашій державі, розпочали свої «проєкти», перекресливши усе, що було до вас? 

– Усе, що започаткувала Валентина Павлівна, я продовжив, адже саме вона здійснила певний прорив Світловодського лісгоспу від занепаду до прибуткового підприємства.  Я разом з колективом, який налічує 65 працівників, працюю над розвитком   підприємства, покращенням його економічного стану, підвищенням рівня заробітної плати тощо. 

– Наведіть приклади ваших успіхів, будь ласка. 

– Підсумовуючи здобутки нашого підприємства в нинішньому році, хотілося б сказати, що за 8 місяців обсяг заготівлі деревини склав 8,0 тис. куб. м, а за відповідний період минулого року – 7,5 тис. куб. м, (ріст складає 107%). Реалізація продукції лісового господарства склала 12054 тис. грн, що до відповідного періоду минулого року становить 172% (6990,0 тис. грн). Сплачено податків до бюджетів 4132,5 тис грн, ЄСВ 1281,2 тис. грн, що становить 45% наших надходжень, середня заробітна плата штатних працівників складає 12055 грн, у 2020 році вона становила лише 5846 грн, ріст помітний – 206,2%.

– Люди задоволені, напевне? 

– Зрозуміло. Підвищення заробітної плати не може не радувати. Ми на цій цифрі зупинятися не плануємо. Крім того, виплатимо винагороду і за підсумками року, і до професійного свята також кожен працівник отримає премію. 

– На якому місці серед інших лісгоспів області перебуває ваше підприємство?

– Ми тримаємося «золотої» середини серед дев’яти лісгоспів області. Трудовому суперництву ми особливої уваги не приділяємо, скажу відверто. Головне для нас – порядок у нашому господарстві. 

 – А який психологічний клімат у колективі? Остання наша публікація про факт спричинення вам тілесних ушкоджень на робочому місці одним з лісничих свідчить, що не всі вас сприймають позитивно.  

– Справа незабаром буде розглянута судом за поданням Державного бюро розслідувань і прокуратури. Сподіваюсь на справедливе рішення по відношенню до не зовсім адекватної людини. А загалом – колектив у нас хороший і дружний. Усі націлені на результат роботи. Тож, користуючись нагодою, у переддень нашого професійного свята хочу від усього серця привітати всіх лісівників, які своєю повсякденною працею примножують та зберігають зелене багатство нашого краю. Велика подяка та низький уклін всім ветеранам-лісівникам, які доклали свої зусилля для того, щоб зробити наш край зеленим. Міцного усім здоров’я та родинного затишку!

Розмову вела Тетяна Дроздова

Фото: Ігор Котляров

Додати коментар
Або увійдіть через соціальні мережі
Популярне
“Добрадівці” побували на відкритому турнірі козацького багатоборства
Золоті призери чемпіонату міста Світловодська з футболу присвятили свою перемогу полеглому воїну Олександру Іванушку
Світловодські «Комети» будуть грати у фіналі чемпіонату України!
Дмитро Гонтар біг світловодською набережною, уявляючи, що біжить під київськими каштанами
У футбольному турнірі пам'яті Олександра Іванушка перемогла команда Світловодська
Мультiмедиа
У футбольному турнірі пам'яті Олександра Іванушка перемогла команда Світловодська
Світловодська громада попрощалася з Олександром Іванушком
Двісті дев'яту річницю від дня народження Тараса Шевченка відзначили у Світловодську (Доповнено)
Світловодськ попрощався з захисником України Сергієм Батяшовим
Щиро вітаємо всіх вчителів України з професійним святом!