» » Слухайте, йдеться врешті про перевезення дітей, а не лантухів з картоплею!

Слухайте, йдеться врешті про перевезення дітей, а не лантухів з картоплею!


Майже одночасно – 23 жовтня – на сайті районної газети «Вісті Світловодщини» і у Фейсбуці (на сторінці директора КЗ «Павлівське НВО» Миколи Середенка), а днем пізніше і у паперовому варіанті «Вістей» з’явилися публікації, які, як не крути, вповні рекламують «Світловодськ вечірній». До того ж – безкоштовно для нас. Але нам не до радості. Це ж задзеркалля якесь!

Як вже здогадалися наші читачі (зокрема, по згадці за Середенка), ці дописи стали, як своєрідна реакція та резонанс на нашу публікацію «Надзвичайна подія у Світловодському районі – найстрашнішого не сталося, але сам факт викликає обурення», яка з’явилася як на сайті «СВ», так у газеті «СВ». Нагадаємо, редакція «СВ», оперуючи тільки задокументованими фактами, відтворила картину повернення 6 жовтня учнів даного НВО, які їздили на екскурсію до Переяслав-Хмельницького, із Світловодська до Озер, Миронівки, Великої Скельової…

«Учень 10-го класу Озерської філії (школи) допомагав у керуванні транспортним засобом», «... під час руху автобусу виконувалися маневри, які збентежили супроводжуючих і злякали дітей (рух автобусу по обочині)», «… керував транспортним засобом невміло, постійно заїжджав на бордюри, не знав, де перемикається світло (постійно їхали на ближньому)», «Склалося враження, що водій вперше сів за кермо, ми не обминули жодної ями, бордюр, ледве вписувалися у повороти»…

Це далеко не увесь перелік емоційного стану школярів і їхніх педагогів. Останні й описали у своїх пояснювальних (і підписалися) про перебіг того повернення до рідних домівок. Ризикованого повернення. 

Ще ми оперували документом за підписом голови райради Романа Домбровського, де говорилося і про переповнений автобус «Мрія», і про відсутність медичного працівника тощо. Оперували ми і документом за підписом начальника світловодської поліції Андрія Гулого про те, що у діях директора НВО і його заступника Олександра Олійника є ознаки адміністративного порушення. А саме, ці ознаки полягають у тому, що заступник Середенка доручив кермо «Мрії» особі, яка не оформлена на роботу! А як він ним керував – описано вище.

Ну і де тут угледіла бруд і замовлення у нашій статті, як на цьому наголошує у Фейсбук така собі Tanusha Zhygula, пост якої ре-постив Середенко? Можна було не звернути уваги на Танюшу, якби вона не назвала себе «головний спеціаліст з питань розвитку туристичної галузі департаменту культури, туризму та культурної спадщини облдержадміністрації». Тобто, державний чиновник…

Танюша жодним словом не згадала вищеописаний інцидент, лиш зайшлася хвальбою, який Середенко видатний популяризатор і натхненник розвитку культури й туризму у Світловодському районі. Тож, хочеться запитати у дописувачки, а хіба про це велася мова у нашій публікації? І чому вона і як посадовець, і як жінка (і напевне, мати), хоча б заради удаваної об’єктивності, й слова не сказала про той жах, що міг статися з дітьми 6 жовтня і який би в одну мить перекреслив усі культурологічно-туристичні здобутки свого «підзахисного». А-а, не стався! Ну, то значить, він хороший і можна «строчити» дифірамби на його честь. Цікаво, а чи не під час виконання своїх прямих обов’язків «головного спеціаліста з питань розвитку туристичної галузі департаменту культури, туризму та культурної спадщини облдержадміністрації» їх «строчити?»

І не лише Танюша дивує… Дивують іще багато дописувачів, які вважають за необхідне захистити Середенка від заздрісників і пасквілянтів. Але, щоб вони заспівали, ні, не у разі найгіршого – якби їхні діти їхали у тому шкільному автобусі?

Тепер про публікацію у «Вістях Світловодщини»… І хоча у ній не згадується жодним чином «СВ», відчувається, що це резонанс на наш «бруд і замовлення», який угледіла посадовець Танюша. У «Вістях» цей резонанс, разом із недоладним фото автобуса, зайняв більше половини першої шпальти і всю третю шпальту. 

… Не підкажете, вартість квадратного сантиметру у цій газеті?...

Ну, тут обговорювати власне нічого – авторка, безумовно, попрацювала файно, поговоривши і з Гулим, і з Середенком, і з Олійником. Останні двоє, віддаємо їм належне, не знімають з себе відповідальності за те, що сталося. Але всього лиш, судячи з назви статті – «Олександр Олійник: «В цій історії 95% неправди», на 5%. 

Але, погодьтеся, коли йдеться про безпеку дітей, ці п’ять відсотків важать набагато більше дев’яносто п’яти.



Tanusha Zhygula‎ для Микола Середенко

У відповідь на брудну і замовну статтю видання «Світловодськ вечірній», хочу, як головний спеціаліст з питань розвитку туристичної галузі департаменту культури, туризму та культурної спадщини облдержадміністрації, стати на захист пана Миколи Володимировича Середенка. Це людина, яка за роки перебування на посаді начальника відділу культури і туризму Світловодської райдержадміністрації, підняла туристичну галузь, як то кажуть, з нуля! І продовжує популяризувати рідний край вже на волонтерських засадах.

Завдяки Миколі Володимировичу на території Світловодського району було організовано і проведено близько 10 щорічних етноподій, розроблено і впроваджено 8 туристичних маршрутів, організовано роботу 2-х сільських зелених садиб, запроваджено туристичний логотип та слоган району. Також Микола Володимирович щорічно приймав активну участь в роботі Центрально-Українського музейно-туристичного фестивалю та туристичної виставки «Кіровоградщина запрошує», де за результатами займав перші місця за кращу презентацію району та сільської зеленої садиби «Соломія». До речі, гості Фестивалю з інших областей України (Одеської, Миколаївської, Запорізької, Сумської, Полтавської, м.Київ) мали змогу відвідати цю садибу під час рекламно-інформаційного туру Світловодським районом, який будо організовано департаментом культури, туризму та культурної спадщини облдержадміністрації спільно із Середенком Миколою Володимировичем.

Окремо заслуговує уваги тісна співпраця пана Миколи із туристичними підприємствами Кіровоградської області. Майже 90% туристичних агенцій м.Кропивницький, які працюють за напрямком розвитку внутрішнього туризму (а це не тільки популяризація свого краю, а ще й поповнення місцевого бюджету), співпрацюють із Середенком М.В., за що окрема дяка, бо такого патріотичного ставлення до своєї справи слід ще пошукати.

Тому дуже болить, коли несправедливо поливають брудом людину, яка на це не заслуговує, яка робить все можливе і неможливе, аби справа, якою вона займається процвітала і набувала нових обертів. Можливо це банальні заздрощі або бажання зайняти Ваше місце, Миколо Володимировичу? Бажаю вистояти і не падати духом, продовжувати гідно робити свою справу.

«СВ»
Додати коментар
Або увійдіть через соціальні мережі
Популярне
“Добрадівці” побували на відкритому турнірі козацького багатоборства
Золоті призери чемпіонату міста Світловодська з футболу присвятили свою перемогу полеглому воїну Олександру Іванушку
Світловодські «Комети» будуть грати у фіналі чемпіонату України!
Дмитро Гонтар біг світловодською набережною, уявляючи, що біжить під київськими каштанами
У футбольному турнірі пам'яті Олександра Іванушка перемогла команда Світловодська
Мультiмедиа
У футбольному турнірі пам'яті Олександра Іванушка перемогла команда Світловодська
Світловодська громада попрощалася з Олександром Іванушком
Двісті дев'яту річницю від дня народження Тараса Шевченка відзначили у Світловодську (Доповнено)
Світловодськ попрощався з захисником України Сергієм Батяшовим
Щиро вітаємо всіх вчителів України з професійним святом!