» » Світловодський міський голова подав до суду на міську раду

Світловодський міський голова подав до суду на міську раду


Рішення міської ради № 1809 від  19 листопада «Про висловлення недовіри та припинення  повноважень Світловодського міського голови Козярчука В.В.» колишній градоначальник має намір скасувати і, напевне, повернутися у своє крісло.  

Час швидкоплинний. Здається тільки вчора було 31 жовтня – день, коли рішенням Світловодського міськрайсуду, Валентина Козярчука було відсторонено від виконання обов’язків міського голови. І термін було визначено – до 10 грудня. Тобто, на час слідства. Щоправда, зазначали компетентні товариші, якщо до цього часу слідство не закінчиться – термін відсторонення буде подовжено. 

І ось – 16 грудня. Голови на обрії не видно. 

Телефонуємо до судді-спікера Світловодського міськрайсуду Віталія Іващенка. Він відповів максимально лаконічно: інших, клопотань щодо позбавлення Козярчука В.В. повноважень міського голови, окрім того, що було задоволене Світловодським міськрайсудом 31 жовтня, не надходило. А чи вийшов він на роботу 10 грудня, чи не вийшов (і чому не вийшов) – це вже не до судді-спікера.

Професійна інтуїція підказала: треба звернутися до посадовця, який виконує наразі його обов’язки, а саме до секретаря міськради Юрія Сапянова. І влучно!

«Дійсно, слідство, з яким міська рада співпрацює і я, як керівник цього органу, надаю всебічну інформацію в рамках даної кримінальної справи, запитував і в процесуального прокурора і слідчого: яким чином буде продовжена процедура відсторонення міського голови Козярчука від займаної посади? Вони мені повідомили, що вже витребували документи з міської ради, а саме – рішення 1809 про дострокове припинення, а перед цим – висловлення недовіри до Козярчука… Я, користуючись своїм обов’язком, 10 грудня – у день, коли спливає дія рішення про відсторонення – видав розпорядження про звільнення Козярчука Валентина Валентиновича, видачу йому повного розрахунку та трудової книжки. Про що йому на домашню адресу направлено листа», – повідомив наш респондент. 

А щодо того, чи приходив Козярчук за документами, чи не приходив, він не в  курсі. Зате доповнив, що на оте сесійне рішення, яким мера було відсторонено, міськрада отримала ухвалу Кропивницького окружного адміністративного суду про відкриття провадження за позовом Козярчука щодо його скасування. Міській раді треба негайно підготувати відзив, адже перше засідання цього суду відбудеться у Кропивницькому вже 13 січня 2020 року. 
  
Ми будемо тримати цю тему на контролі. Слідкуйте за нашою інформацією! 

Віталій Асауленко
[img]
[/img]
Додати коментар
Або увійдіть через соціальні мережі
Популярне
“Добрадівці” побували на відкритому турнірі козацького багатоборства
Золоті призери чемпіонату міста Світловодська з футболу присвятили свою перемогу полеглому воїну Олександру Іванушку
Світловодські «Комети» будуть грати у фіналі чемпіонату України!
Дмитро Гонтар біг світловодською набережною, уявляючи, що біжить під київськими каштанами
У футбольному турнірі пам'яті Олександра Іванушка перемогла команда Світловодська
Мультiмедиа
У футбольному турнірі пам'яті Олександра Іванушка перемогла команда Світловодська
Світловодська громада попрощалася з Олександром Іванушком
Двісті дев'яту річницю від дня народження Тараса Шевченка відзначили у Світловодську (Доповнено)
Світловодськ попрощався з захисником України Сергієм Батяшовим
Щиро вітаємо всіх вчителів України з професійним святом!