» » Мій дім – моя „Фортеця”?

Мій дім – моя „Фортеця”?

У 2019 році 99-квартирний будинок на вулиці Марка Жмайла,5 (колишня Кірова) став ОСББ „Фортеця-2019”, яке очолює популяризаторка цього прогресивного домоуправного руху (кажуть, формально вона не одне ОСББ у Світловодську очолювала, та деякі з них від її послуг, мяко кажучи, відмовилися) Тетяна Ковальчук-Москаленко... 

І майже відразу, подейкують тамтешні мешканці, почалися різні непорозуміння... Звісно, всім одразу не догодиш. Але те, що пані Тетяна квартплату з мешканців збирає, сидячи на лавочці біля кожного під’їзду „Фортеці”, почало відкликати у них підозру. Особливо, від січня поточного року. Тоді їхня голова 30 числа зорганізувала збори цього ОСББ за присутності мешканців, щонайбільше, 34-х квартир, на яких було прийнято рішення збільшення квартирної плати з 4 гривень за квадратний метр до 6 гривень. Причому, як свідчить протокол зібрання, підкреслюють опоненти Ковальчук-Москаленко у „Фортеці”, на цих зборах власники вже 70-ти квартир одноголосно підтримали це вікопомне рішення. До того ж – заднім числом, з 1 січня. 

Заради справедливості, не можна ігнорувати й здобутки нового домострою: біля під’їздів встановлені лавочки підвищеної комфортності, а в самих під’їздах – нові метало-пластикові вікна. Щоправда, – за рахунок якогось супер-вигідного кредиту, який, бідкається голова ОСББ, ще й досі не погашено. Хоча, як зізнаються окремі „фортечники”, ними вже сплачено квартирної плати по понад 10 тисяч гривень...

Як тут з кінця травня від керівництва ОСББ повіяло новими віяннями. Цього разу у вигляді відключення від централізованого опалення з переходом на електричне. Задля цього Ковальчук-Москаленко вбачає, як найвигідніший варіант, скористатися послугами кропивницької фірми „Тепла мережа”. 

Для цього кожне помешкання має скинутися по 7,5 тисяч гривень – на модернізацію всього будинку (загальні кабелі, трансформатори тощо) та плюс на переведення кожної квартири на електроопалення. А це, щонайменше, 25 тисяч гривень за однокімнатну квартиру і вище – з огляду на квадратуру житла. 

І тут у „фортечників” почався розбрід і хитання... Одним не сподобалося, що за загально-будинкову модернізацію треба сплатити по 7,5 тисяч, коли є приклади сплати за подібну модернізацію в межах 2-х тисяч. А 24 квартири цього ОСББ, взагалі, вирішили зберегти вірність централізованому опаленню, звернувшись заради цього за захистом до міськвиконкому, який у своїй відповіді нагадав, що відключення будинку від ЦО буде легітимним лиш за 100% згодних з відключенням від ЦО та з переходом на щось альтернативне. 

І ось 2 червня. Надвечір цього дня у дворі на Жмайла,5, за ініціативи Ковальчук-Москаленко, за малої чисельності учасників (близько 25 осіб), відбулися загальні збори „Фортеці” з тим же „опалювальним” порядком денним. 
Голова ОСББ намагалася не згадувати про оті бунтівні 24 квартири. Натомість наголошувалось, що готовність перейти на опалення електричним струмом підтверджується підписами власників 100% квартир. Хоча, як зауважили деякі незгодні з „лінією партії”, ці підписи ставилисяне за новий вид опалення – напередодні їх збирали за оповіщення кожної квартири про проведення зборів ОСББ.

А яка різниця за що розписалися? Головне, що підписи є, і причепити їх можна до будь-якого протоколу. Така вже усталена практика є у Тетяни Ковальчук-Москаленко. 

Микола Обертас
Додати коментар
Або увійдіть через соціальні мережі
Популярне
“Добрадівці” побували на відкритому турнірі козацького багатоборства
Золоті призери чемпіонату міста Світловодська з футболу присвятили свою перемогу полеглому воїну Олександру Іванушку
Світловодські «Комети» будуть грати у фіналі чемпіонату України!
Дмитро Гонтар біг світловодською набережною, уявляючи, що біжить під київськими каштанами
У футбольному турнірі пам'яті Олександра Іванушка перемогла команда Світловодська
Мультiмедиа
У футбольному турнірі пам'яті Олександра Іванушка перемогла команда Світловодська
Світловодська громада попрощалася з Олександром Іванушком
Двісті дев'яту річницю від дня народження Тараса Шевченка відзначили у Світловодську (Доповнено)
Світловодськ попрощався з захисником України Сергієм Батяшовим
Щиро вітаємо всіх вчителів України з професійним святом!