» » Світловодськ відзначив 75-у річницю перемоги над нацизмом

Світловодськ відзначив 75-у річницю перемоги над нацизмом


Ніхто з 22-х учасників бойових дій та інвалідів Другої світової війни не залишився поза увагою, – вважає голова Ради ветеранів Віталій Мельохін. 

У Світловодську живуть ще близько 700 осіб, які працювали на трудовому фронті у роки війни. Їх нині теж називають учасниками війни. Чи дійшли привітання до цих людей, важко сказати, але 8 та 9 травня зроблено чимало, незважаючи на карантин.

Віталій Мельохін разом з керівниками міської влади Юрієм Сапяновим та Оленою Балюк відвідали пам’ятники, пам’ятні знаки, меморіальні дошки героям війни, поклали квіти. Побувати у всіх учасників бойових дій вдома не вдалося, – розповідає голова ветеранської організації, – але Знаки народної пошани «За бойові заслуги. 75 років Перемоги», продуктові набори та квіти отримав кожен з них, зокрема за допомогою Територіального центру та благодійників. 

Автопробіг, організований 9 травня громадською організацією "ФСВС Легіон" (керівник Євген Сікорський), став яскравою подією у місті. Під музичний супровід пісні "День Победы" та звуки клаксонів колона з 80 автомобілів проїхала вулицями міста. Серед учасників заходу були й жінки-ветерани – 93 та 96 років, яких організатори автопробігу власним транспортом доставили до "Вічного вогню". 

Мітинги біля «Вічного вогню» все ж відбулися, незважаючи на заборону. Один з них організував депутат Кіровоградської обласної ради, голова громадської організації "Наше Місто" Костянтин Каспров. Одночасно з цим заходом біля «Вічного вогню» побували генеральний директор ТДВ «Об’єднання «Дніпроенергобудпром» Іван Марон, його заступник, директор Головного заводу Михайло Бур’янський, голова Світловодської РДА у недалекому минулому Сергій Твердовський. Усі вони виступили перед людьми, які за традицією прийшли до цього пам’ятника нашої історії. Головна думка ораторів: ніхто не забутий, ніщо не забуте… 

Фото з відкритих джерел

Автор: Тетяна Дроздова

Додати коментар
Або увійдіть через соціальні мережі
Популярне
“Добрадівці” побували на відкритому турнірі козацького багатоборства
Золоті призери чемпіонату міста Світловодська з футболу присвятили свою перемогу полеглому воїну Олександру Іванушку
Світловодські «Комети» будуть грати у фіналі чемпіонату України!
Дмитро Гонтар біг світловодською набережною, уявляючи, що біжить під київськими каштанами
У футбольному турнірі пам'яті Олександра Іванушка перемогла команда Світловодська
Мультiмедиа
У футбольному турнірі пам'яті Олександра Іванушка перемогла команда Світловодська
Світловодська громада попрощалася з Олександром Іванушком
Двісті дев'яту річницю від дня народження Тараса Шевченка відзначили у Світловодську (Доповнено)
Світловодськ попрощався з захисником України Сергієм Батяшовим
Щиро вітаємо всіх вчителів України з професійним святом!